Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγωνιστικό κάλεσμα στους αγρότες της περιοχής

Το νέο εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος της αγροτιάς, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Γεωργίας στο νομό, που έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας κατευνασμού της αγανάκτησης του αγροτικού πληθυσμού, καταγγέλλει η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ.Μάλιστα, σημειώνει πως ο υπουργός Γεωργίας έφυγε χωρίς να δεσμευτεί για τίποτε, γεγονός που αποδεικνύει την προσπάθειά του να προλάβει, με φιέστες και ψεύτικες υποσχέσεις, την έναρξη νέων αγροτικών αγώνων.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Εβρου, αναφέρει: "Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά επισημαίνει ότι η κύρια αιτία που έχει φέρει τους αγρότες μπροστά στη χρεοκοπία και την απόγνωση βρίσκεται στις Βρυξέλλες και στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Σήμερα η μικρή και μεσαία αγροτιά, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, ζει στο πετσί της τις συνέπειες της ΟΝΕ, τις οδυνηρές επιπτώσεις σε βάρος της από τις αποφάσεις της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ. Αυτή η πολιτική που αποδείχτηκε χρυσοφόρος παράδεισος για μια χούφτα πολυεθνικές, αλλά κόλαση για τους αγρότες μας, συντονισμένα και αμείλικτα προχωρά στο βασικό της στόχο που είναι η μείωση του αγροτικού πληθυσμού σε μονοψήφιο αριθμό, με την καταστροφή 450.000 αγροτικών νοικοκυριών. Αυτή την πολιτική εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση υπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου. Μόνη πολιτική δύναμη που με συνέπεια υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους και στέκεται κόντρα στις παραπάνω επιλογές, είναι το ΚΚΕ, γι' αυτό η ΝΕ σημειώνει πως οι αγρότες στις επερχόμενες Ευρωεκλογές θα πρέπει να καταψηφίσουν τα Κόμματα του μαστριχτικού ευρω-οράματος και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ".

Η ΝΕ Εβρου του Κόμματος καλεί τους αγρότες "χωρίς δισταγμό, να τραβήξουν το δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης", γιατί όπως αναφέρει, "στον αγώνα βρίσκεται η ελπίδα να παραμείνουν στα χωράφια τους και να συνεχίσουν να καλλιεργούν". Επίσης καλεί τους αγρότες, να συντονίσουν τα βήματά τους με τους αγρότες όλης της χώρας, ώστε να είναι αποτελεσματικοί οι αγώνες τους και να σφυρηλατήσουν μαζί με τους άλλους εργαζόμενους ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ