Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
"Η ανάπτυξη δράσης από τα κάτω θα δώσει λύση"

Σήμερα συνεχίζεται η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, που διεκόπη προχτές χωρίς οι παρατάξεις να καταλήξουν σε πρόταση σύνθεσης. Πάντως το ΔΣ της ΟΛΜΕ προσανατολίζεται να κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 5 Φλεβάρη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό πανελλαδικό συλλαλητήριο που γίνεται εκείνη τη μέρα στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών,στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ στη 1/2/99 έκανε την παρακάτω δήλωση - πρόταση:

1) Διαμόρφωση εισήγησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ προς τις ΓΣ των ΕΛΜΕ, όπου θα περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

α. Σύντομο σκεπτικό, όπου θα καταδικάζεται η αδιάλλακτη εμμονή της κυβέρνησης, θα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον ηρωικό αγώνα των μαθητών, θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αγωνιστική συμπαράταξη μαθητών - γονιών - καθηγητών.

β. Αγωνιστική πρόταση που θα περιλαμβάνει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για 4-5/2/99, καθώς και μέτρα στήριξης του παμμαθητικού - πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της Παρασκευής 5/2/99.

2) Αναφορικά με το θέμα του "διαλόγου" και των προτάσεων "διεξόδου" που προσπάθησαν άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις, η ΔΕΕ διατύπωσε τις παρακάτω απόψεις:

α. Ενας διάλογος που κατά γενική ομολογία γίνεται χάριν εντυπωσιασμού και κινείται στα πλαίσια τακτικών ελιγμών εκατέρωθεν, δεν μπορεί να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

β. Εκείνο που λείπει, όπως απέδειξε και η τελευταία συνάντηση υπουργού - ΟΛΜΕ, δεν είναι ούτε οι "προτάσεις διαλόγου", ούτε οι "προτάσεις διεξόδου". Εκείνο που λείπει είναι η πολιτική βούληση από τη μεριά της κυβέρνησης, η οποία οφείλει να εγκαταλείψει την αλαζονική και ανυποχώρητη στάση και να ικανοποιήσει τα ρεαλιστικά αιτήματα του μαθητικού κινήματος.

3) Προτείναμε να εκδώσει ανακοίνωση η ΟΛΜΕ όπου θα ζητά από τον υπουργό την έναρξη ενός ουσιαστικού και ισότιμου διαλόγου, με τους γνήσιους εκφραστές των μαθητικών αγώνων (Συντονιστικά), προκειμένου να δοθεί λύση που ν' αντιστοιχίζεται με τα αιτήματα των μαθητών.

4) Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ είτε με τις "προτάσεις διαλόγου", είτε με τις "προτάσεις διεξόδου", είτε με την άρνηση διαμόρφωσης αγωνιστικής πρότασης απέδειξε ότι παίρνει αποκλίνουσα κατεύθυνση από τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

5) Η ΔΕΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να πιέσουν αναπτύσσοντας δράση από τα κάτω, ώστε να πραγματοποιηθούν οι ΓΣ των ΕΛΜΕ, παίρνοντας αποφάσεις που θα εγγυώνται τον αγωνιστικό προσανατολισμό και την ενίσχυση του συλλαλητηρίου στις 5/2/99.

6) Εκτιμούμε ότι τον ελληνικό λαό δεν τον ενδιαφέρουν ούτε οι κινήσεις εντυπωσιασμού, ούτε οι τακτικοί ελιγμοί. Απαιτεί απ' την κυβέρνηση να αναλάβει μονομερώς την πρωτοβουλία και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών.

7) Ο όποιος διάλογος για να έχει αξία και ουσιαστικό αποτέλεσμα πρέπει να γίνει, αφού παγώσει η εφαρμογή των νόμων 2525 και 2640.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ