Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Με πρόγραμμα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Η πρώτη νίκη των Θεσσαλών αγροτών είναι ότι κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του χιονιού, το οποίο έχει σκεπάσει τα πάντα και να ξεκινήσουν από προχτές - όπως είχαν προγραμματίσει - το νέο κύκλο κινητοποιήσεων για την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων τους, με στόχο να ανατρέψουν την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στήνοντας "μπλόκα" με τα τρακτέρ στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα, παρά τις φοβερά αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι αγρότες έστειλαν μήνυμα ότι τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τον αγώνα τους.

Οι καταλήψεις περιφερειακών οδικών κόμβων συνεχίζονται όλη τη βδομάδα που διανύουμε.

Σήμερα, έχουν προγραμματιστεί να στηθούν "μπλόκα" στον "Πάμισο" της Καρδίτσας, στην περιφερειακή οδό των Τρικάλων και στα Φάρσαλα της Λάρισας, ενώ θ' ακολουθήσουν στο Δέλτα,στο Νέο Μοναστήρι και στην Ιτέα της Καρδίτσας, στον Καραβόπορο και στη Θεόπετρα των Τρικάλων, στον Τύρναβο,στην Αγιά,στον Πλατύκαμπο κι άλλα χωριά και επαρχίες της Λάρισας.

Η πάλη της θεσσαλικής αγροτιάς θα κλιμακωθεί και θα συντονιστεί σε πανθεσσαλικό επίπεδο και από την ερχόμενη Δευτέρα, 8 του Φλεβάρη, τα τρακτέρ θα ξεκινήσουν από τα χωριά και τις επαρχίες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών για την Εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, όπου στη "Βιοκαρπέτ" και σε άλλα γνωστά από παλιότερες κινητοποιήσεις σημεία, θα στηθούν "μπλόκα".

Με πρόγραμμα και μεθόδευση της πάλης τους κι έχοντας τη συμπαράσταση των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού, οι Θεσσαλοί αγρότες θέτουν την κυβέρνηση προ του διλήμματος: "'Η ικανοποιεί τα ζωτικά και δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου - όπως τα έθεσαν τα μέλη της Πανθεσσαλικής στη συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη - ή οι "διαφορές" τους με την αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται θα "λυθούν" στα "πεδία της μάχης"".

Και φέτος, όπως και στις προηγούμενες χρονιές, οι αγρότες εμφανίζονται ενωμένοι σαν γροθιά, αποφασισμένοι, καλά οργανωμένοι και με πίστη στη νίκη. Στα χωριά, δύσκολα θα βρει κανείς κάποιον να μη δηλώνει πως θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις κι όλοι εμπιστεύονται τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα και την Πανθεσσαλική που συντονίζει την πάλη.

Αλλωστε, φέτος οι αγρότες αντιμετωπίζουν ακόμα περισσότερα προβλήματα που δημιουργεί και οξύνει η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, με τους περιορισμούς στις καλλιέργειες, τις ποσοστώσεις στην παραγωγή, τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας που μειώνουν συνεχώς το αγροτικό εισόδημα, ενώ το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνεται και τα χρέη στην Τράπεζα διογκώνονται. Ερχονται δε και τα χειρότερα με την αναθεώρηση της ΚΑΠ και την "Ατζέντα 2000".

Οι προσπάθειες του κυβερνητικού και κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, οι "γαλιφιές" των συμβιβασμένων ηγεσιών των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων, οι "Κασσάνδρες" των ΜΜΕ, αλλά και οι προειδοποιήσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι θα βγουν ανοιχτά να καταδικάσουν τις μορφές πάλης τους αγροτικού κινήματος, δεν πτοούν τους ξωμάχους. Αλλωστε, "μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια" και οι Θεσσαλοί αγρότες έδειξαν πως ενωμένοι μπορούν ν' αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που εμφανίζονται στη διάρκεια και στην πορεία του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ