Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Υποψήφια η Κατερίνα Μάγου

Με την Κατερίνα Μάγου,επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μέλος του απερχόμενου ΔΣ, κατεβαίνει στις προσεχείς εκλογές ηΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ (ΝΑΚΔ).

Στόχος της ΝΑΚΔ στις εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 28 Φλεβάρη και 1 Μάρτη, είναι η ανατροπή του σημερινού συσχετισμού δυνάμεων στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και της συναινετικής πολιτικής που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα από όλες τις παρατάξεις που εκπροσωπήθηκαν στο απερχόμενο συμβούλιο.

Οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές και οι δρόμοι που πάλι προτείνονται, είναι στην πραγματικότητα δύο: ο δρόμος της διαχείρισης και ο δρόμος της διεκδίκησης. Η ΝΑΚΔ απευθύνεται σ' όλους τους δικηγόρους και δεν εξαιρεί κανένα, όμως φιλοδοξεί να μιλήσει για τους δικηγόρους που δεν τρέφουν την αυταπάτη του δήθεν κοινωνικά ανώτερου ρόλου του δικηγόρου, για το νέο δικηγόρο, το μικρομεσαίο δικηγόρο, το συνεργάτη, τη γυναίκα δικηγόρο, για όλους εκείνους που δύσκολα επιβιώνουν και κινδυνεύουν να αποβληθούν βίαια από το επάγγελμα, σαν συνέπεια της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής και των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε μια περίοδο που κυριαρχεί η φιλοσοφία αποπομπής από το Σώμα των ασθενέστερων οικονομικά δικηγόρων, η ΝΑΚΔ καλεί κάθε δικηγόρο να συμπαραταχτεί αγωνιστικά μαζί της στο δρόμο της διεκδίκησης, για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του κλάδου. Χωρίς συντεχνιακές αντιλήψεις, αλλά σαν ένα κομμάτι όλων των εργαζόμενων αυτού του τόπου, εργαζόμενων στον ευαίσθητο τομέα της Δικαιοσύνης και ταγμένων στην υπηρεσία του ελληνικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ