Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"18 ΑΝΩ"
Ξανά στο δρόμο της διεκδίκησης

Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Υγείας, στις 12

Επανέρχονται στις αγωνιστικές διεκδικήσεις τους τα παιδιά του "18 Ανω" με συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Υγείας καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί το πρόβλημα των 14 θεραπευτών.

Αντίθετα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ουσιαστικά αθέτησε τις υποσχέσεις της για λύση του προβλήματος καθώς με την προκήρυξη που έκανε ουσιαστικά απομακρύνει τους 14 θεραπευτές και διακόπτει τη θεραπευτική συνέχεια του προγράμματος. Η συγκέντρωση θα γίνει σήμερα στο υπουργείο Υγείας, ώρα 12.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή τους οι θεραπευόμενοι της Κοινωνικής Επανένταξης και οι απεξαρτημένοι του "18 Ανω" τονίζουν: "Ξανά στο δρόμο της διεκδίκησης και του δικαίου, δηλώνοντας την αντίθεσή μας στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να θέσει φραγμούς στη θεραπεία μας διακόπτοντας τη θεραπευτική μας σχέση με τους θεραπευτές μας, τους μόνους ανθρώπους που μας έχουν εμπνεύσει την πίστη στο πρόγραμμα και στη ζωή".

Και η ανακοίνωση των παιδιών καταλήγει: "Είναι χρέος μας απέναντι στη ζωή και την κοινωνία να περάσει το αληθινό μήνυμα: "Η ηρωίνη μπορεί να νικηθεί". Το "18 Ανω" χρειάζεται τους θεραπευτές του".

Επίσης σε ανακοίνωσή τους ο Διευθυντής της θεραπευτικής Ομάδας Αχ. Κρυστάλλης και η επιστημονική υπεύθυνη Κ. Μάτσα, τονίζουν ότι το "18 Ανω" βρίσκεται αντιμέτωπο με την αδιαλλαξία της κυβέρνησης καθώς αρνείται να ανανεώσει τις συμβάσεις των 14 θεραπευτών και απορρίπτοντας ως εκπρόθεσμη την τροπολογία της Διακομματικής Επιτροπής που θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ