Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
"Κεντροαριστεροί" καβγάδες για τα αξιώματα

Δεν τα βρίσκουν στη μοιρασιά των αξιωμάτων και των θέσεων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας οι εταίροι της κεντροαριστερής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ και χτες έφτασαν στο απροχώρητο.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ έστειλε χτες αργά το απόγευμα επιστολή στον νομάρχη Π. Σκοτινιώτη,με την οποία του ανακοινώνει ότι αποσύρει όλα τα στελέχη της, μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, απ' όλες τις θέσεις και τα αξιώματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και ζητάει από τον νομάρχη να δώσει ο ίδιος λύση στο πρόβλημα της κατανομής των αξιωμάτων, ξεπερνώντας τις αντιρρήσεις για κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να θέτει η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΝ.

Ως αφορμή της διαμάχης για την κατανομή των θέσεων εμφανίζεται η αντίρρηση του ΣΥΝ, αλλά απ' ό,τι φαίνεται και του Π. Σκοτινιώτη, ν' αναλάβει αξίωμα στη νομαρχιακή εταιρία ΑΝΕΜ το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θ. Παπαγιάννης.Η διαμάχη, όμως, έχει βαθύτερες αιτίες, που συνίστανται στην προσπάθεια των δύο εταίρων της Δημοκρατικής Συνεργασίας να κατέχουν όσο το δυνατόν περισσότερα "οφίτσια" ο καθένας για την πάρτη του. Γεγονός, που δείχνει ότι η κεντροαριστερή κολεγιά στη Μαγνησία - που παρουσιάστηκε και ως πρότυπο επιτυχίας για όλη τη χώρα - στήθηκε, όχι για να υλοποιήσει κάποιο πρόγραμμα υπέρ των πολιτών και του νομού, αλλά για να μοιραστούν τα δύο κόμματα σε τοπικό επίπεδο τη λεία της εξουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία εμφανίζονται να τάσσονται υπέρ του νομάρχη και κατά της ΝΕ του κόμματός τους, εκφράζοντας, ίσως, έτσι και τις γενικότερες θέσεις της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος, που δε θέλει να χαθεί το πείραμα της "κεντροαριστεράς". Ομως, η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, πιεζόμενη από στελέχη και μέλη της που θέλουν κομμάτια από την πίτα της τοπικής εξουσίας, εκβιάζει τον Π. Σκοτινιώτη, διακινδυνεύοντας ακόμα και το σπάσιμο της Δημοκρατικής Συνεργασίας. Ο νομάρχης, μετά την επίδοση της επιστολής δεν έκανε δηλώσεις και σε συνάντηση που είχε προηγουμένως με τον πρόεδρο της ΝΕ Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Γ. Φοινικόπουλο,λέγεται ότι του ζήτησε να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα, όταν θα συγκληθεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο και θα συζητήσει και το θέμα της κατανομής των αξιωμάτων και των θέσεων.

Ομως, η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ δεν περίμενε μέχρι τότε και χτες αργά το απόγευμα έστειλε την επιστολή, με την οποία ανακοινώνει την απόσυρση των στελεχών της επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι σε μια συνεργασία το κάθε κόμμα κρατάει το δικαίωμά του να ορίζει αυτό ποια στελέχη του και σε ποιες θέσεις θα αξιοποιηθούν και ποια αξιώματα θα καταλάβουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ