Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Ξέσπασε κρίση

Κρίση ξέσπασε στους κόλπους του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και ο πρόεδρός του, Β. Μποτόπουλος,για πρώτη φορά από τη σύσταση αυτού του δικαστηρίου τίθεται υπό αμφισβήτηση από δύο αντιπροέδρους και 25 συμβούλους του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου.

Οι 27 ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, μεταξύ των οποίων και οι αντιπρόεδροι του ΣτΕ Μ. Δεκλερής και Α. Μαρίνος, με υπόμνημά τους ζητούν τη σύγκληση διοικητικής Ολομέλειας (Ν. 1868/1989) και ουσιαστικά εγκαλούν να απολογηθεί ο Β. Μποτόπουλος για μια σειρά ζητήματα που βασανίζουν το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο.

Ειδικότερα, στην αίτησή τους για τη σύγκληση της διοικητικής Ολομέλειας οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ αναφέρουν ότι "τα προβλήματα που ταλανίζουν το Συμβούλιο της Επικρατείας συσσωρεύονται" και επιδίδουν ευθύνες στον Β. Μποτόπουλο για "κακό καταμερισμό των αρμοδιοτήτων των Τμημάτων, τον τρόπο άσκησης των αρμοδιοτήτων περί ορισμού εισηγητή και δικασίμου στα Τμήματα και στην Ολομέλεια".

Επίσης, οι δύο αντιπρόεδροι και οι 25 σύμβουλοι επικρατείας του ΣτΕ κατηγορούν τον Β. Μποτόπουλο ότι κακώς έχει εισαγάγει υποθέσεις απευθείας στην Ολομέλεια, καθώς και για ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή των δικαστηρίων.

Η εξέλιξη αναμένεται την προσεχή Δευτέρα, καθώς ο Β. Μποτόπουλος αναγκάστηκε να συγκαλέσει διοικητική Ολομέλεια και να ορίσει εισηγητές και βοηθούς για τα θέματα που προβάλουν οι αιτούντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δικαστών του ΣτΕ, σχετικά με την απόφαση του Β. Μποτόπουλου να ορίσει εισηγητές για τα επιμέρους θέματα και θα προταθεί να συγκληθούν επιτροπές, οι οποίες θα εξετάσουν τα προσβαλλόμενα θέματα και θα προτείνουν άμεσα λύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ