Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
"Μάλλον καλές" οι προθέσεις του υπουργού Παιδείας!

Τον Δήμο Βύρωνα περιόδευσε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ

Το Δήμο Βύρωνα επισκέφτηκε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, εγκαινιάζοντας τις περιοδείες του στους δήμους του Λεκανοπεδίου. Ο Κ. Καραμανλής επισκέφτηκε το δημαρχείο του Βύρωνα όπου συναντήθηκε με τους δημοτικούς συμβούλους της πόλης. Ο δήμαρχος Νίκος Ρογκάκος του επισήμανε ότι η ΤΑ και κατ' επέκταση οι δημότες ταλανίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κεντρικής διοίκησης, ότι ο θεσμός λοιδορείται και εξευτελίζεται. Οτι δεν μπορεί να παίξει τον κύρια αναπτυξιακό του ρόλο. Οτι δεν μπορεί να λειτουργήσει με το μόλις 2,3% του κρατικού προϋπολογισμού, που λαμβάνει ως επιχορήγηση και με τις παρακρατήσεις θεμοθετημένων πόρων του από τις κυβερνήσεις που ξεπερνούν το 1,2 τρισ. δρχ. Επιπλέον, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να σκύψει στα προβλήματα της ΤΑ, τόσο στο θεσμικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο.

Από την πλευρά του ο Κ. Καραμανλής, αναλώθηκε σε υπερφίαλες και εύηχες φράσεις για το ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίξει η ΤΑ. Χαρακτήρισε ανήθικο η κεντρική διοίκηση να υπεξαιρεί χρήματα από την ΤΑ, όμως "ξέχασε" ότι οι παρακρατήσεις ξεκίνησαν επί ΝΔ και συνεχίστηκαν απ' το ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια ο Κ. Καραμανλής επισκέφτηκε το πολιτιστικό κέντρο του Βύρωνα"Λουίζα", όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων της πόλης και ψηφοφόρους του. Ο πρόεδρος της ΝΔ αρκέστηκε να χαρακτηρίσει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση πρόχειρη και απροετοίμαστη. Χαρακτήρισε "μάλλον καλές" τις προθέσεις του υπουργού Παιδείας. Ζήτησε απλά να ανασταλεί η μεταρρύθμιση και να ξεκινήσει εθνικός διάλογος για το ζήτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ