Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 1998

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μαζική παραπληροφόρηση των ΜΜΕ

Για έλλειψη αντικειμενικότητας, δημοκρατικής ευαισθησίας και σωστής ενημέρωσης στην παρουσίαση της προχτεσινής κινητοποίησης, καταγγέλλει τα ΜΜΕ η Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή, με επιστολή της προς τους διευθυντές ειδήσεων. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την αντιμετώπιση των επιτυχημένων συγκεντρώσεων που οργάνωσαν οι Απεργιακές Επιτροπές, σημειώνεται ότι περίσσεψε η αντιστροφή της πραγματικότητας, η αποσιώπηση και σε μερικές περιπτώσεις η συνειδητή διαστρέβλωση.


ΣΕΛ.  21

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ
Κόλαση για τους πολλούς, παράδεισος για τους λίγους

Αποκαλυπτικά στοιχεία της ICAP, για το ποιοι ωφελούνται και ποιοι ζημιώνονται από την κυβερνητική πολιτική, του λεγόμενου εθνικού στόχου

Εφιαλτικά στοιχεία για τους "κερδισμένους" και "χαμένους" της ..."εθνικής υπόθεσης" της ΟΝΕ έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μέσα από δύο διαφορετικές έρευνες της εταιρίας ICAP, που αποτελούν και τις δύο όψεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Η μια αφορά τα επίσημα καθαρά κέρδη των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου το 1997 και η δεύτερη την οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών. Σύμφωνα με τις έρευνες:

  • Τα επίσημα κέρδη των βιομηχάνων πέρσι αυξήθηκαν τουλάχιστον 13%. Σε σχέση με το 1991, τον τελευταίο πριν το Μάαστριχτ χρόνο η αύξηση αγγίζει το αστρονομικό ποσοστό 3,314%!
  • Για κάθε απασχολούμενο, οι βιομήχανοι καρπώθηκαν κέρδη τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια δραχμές.

Την ίδια στιγμή, η απόγνωση και η αγανάκτηση για τα αποτελέσματα της ασκούμενης πολιτικής είναι παραπάνω από εμφανείς, αφού:

  • Πάνω από το 88% των ελληνικών νοικοκυριών δηλώνει ότι φέτος χειροτέρευσε, ή, στην καλύτερη περίπτωση, παρέμεινε στάσιμη, η οικονομική τους κατάσταση, ενώ το 40,4% εκτιμά ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί περισσότερο του χρόνου.

Τέλος, "χαστούκι" για τους κυβερνώντες και όλους τους συνοδοιπόρους στην πορεία προς την ΟΝΕ, αποτελούν τα αποτελέσματα της έρευνας για τις προτεραιότητες που θέτουν οι Ελληνες, αφού το 33,3% εκτιμά ότι εκείνο που προέχει είναι η ανακατανομή των εισοδημάτων υπέρ των εργαζομένων, το 27,4% προτάσσει το θέμα της ανάπτυξης και μόλις το 7,7% θεωρεί ότι αποτελεί προτεραιότητα η "σύγκλιση" και η ΟΝΕ.


ΣΕΛ.  14   -   15

ΜΑΘΗΤΕΣ
Συνεχίζουν ενωμένοι και αποφασισμένοι

"Ενωμένοι, αποφασισμένοι, με παναθηναϊκό και πανελλαδικό συντονισμό", συνεχίζουν οι μαθητές τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων και την καθιέρωση 12χρονου δημόσιου και δωρεάν σχολείου για όλους. Κι ενώ, ο υπουργός Παιδείας ...θυμήθηκε ακόμη και το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, προκειμένου να εκτονώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις, οι μαθητές της Αθήνας πραγματοποιούν, αύριο, Παρασκευή, τοπικές κινητοποιήσεις και στήνουν "μπλόκα" σε κεντρικούς δρόμους. Χτες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Νομού Πέλλας έκλεισαν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδεσσας στο ύψος της Σκύδρας, ενώ μαθητές του Νομού Θεσσαλονίκης απέκλεισαν για μία ώρα περίπου τη σιδηροδρομική γραμμή στο ύψος της Κοινότητας του Αδενδρου.


ΣΕΛ.  2,    22   -   23


ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Πειρατική τροπολογία σε βάρος των οικοδόμων

Με μια πειρατική τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά χτες το βράδυ η κυβέρνηση, για να ψηφιστεί σήμερα το πρωί (!), αλλάζει τον τρόπο ασφάλισης των οικοδόμων προς όφελος των μεγαλοκατασκευαστών!


ΣΕΛ.  5
ΣΟΥΝΙΟ
Μπουλντόζες στην "καρδιά" του Εθνικού Δρυμού

Δυόμισι χιλιάδες στρέμματα στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού, που χρήζει προστασίας και ως αρχαιολογικός χώρος υψίστης σημασίας, είναι έτοιμα να παραδοθούν στην ιδιωτική κερδοσκοπία για να κτιστούν. Εναντι 600 εκατομμυρίων που έχει εισπράξει από τις πράξεις μεταβίβασης το υπουργείο Οικονομικών και τα άλλα συναρμόδια υπουργεία, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει με τα τούρκικα χοτζέτια που εμφανίζονται ως νομιμοποιητικά χαρτιά


ΣΕΛ.  24   -   25
ΚΕΘΕΑ
Ανεργοι οι 7 στους 10 τοξικομανείς

Αποκαλυπτική έρευνα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Το χασίς εφαλτήριο για την ηρωίνη


ΣΕΛ.  36
ΟΧΙ στη συρρίκνωση της ΕΡΤ

Η επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και απόκρουσης κάθε προσπάθειας συρρίκνωσης, αποδυνάμωσης και περιθωριοποίησής της, υπογραμμίστηκε χτες σε ημερίδα της ΠΟΣΠΕΡΤ


ΣΕΛ.  8
ΡΩΜΗ
Ελεύθερος ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν

Ελεύθερος, με απόφαση δικαστηρίου της Ρώμης, είναι από χτες ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, αλλά παραμένει στη Ρώμη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου


ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ