Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΚΟ
Τροπολογία... προπέτασμα καπνού

Τροπολογία, με την οποία προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση του ΣτΕ για την άρση της μονιμότητας των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, κατέθεσε χτες η κυβέρνηση στο "μίνι - ασφαλιστικό" νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Στην τροπολογία προβλέπεται ότι "το μόνιμο προσωπικό των ΝΠΔΔ, τα οποία μετατρέπονται σε ΑΕ διατηρεί τη μονιμότητά του και δε λύεται η σχέση εργασίας του παρά μόνο για τους ίδιους λόγους με τους δημόσιους υπαλλήλους". Οσον αφορά τις μετατάξεις σημειώνεται ότι σε περίπτωση διάλυσης των ΑΕ το προσωπικό μετατάσσεται, με αίτησή του στο δημόσιο τομέα, αφήνοντας το "παράθυρο" της φράσης "σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις". Πάντως, η παραπάνω ρύθμιση δεν αναιρεί τη μετατροπή των επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα σε ΑΕ, άρα μένει πάντα ανοιχτή η δυνατότητα άρσης της μονιμότητας.

Παράλληλα, χτες στη συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας,παρεμβαίνοντας στα άρθρα που αναφέρονται στον ορισμό διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων, σημείωσε ότι οι διοικήσεις των ταμείων πρέπει να ορίζονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους, συμπληρώνοντας σχετικά με άλλα άρθρα που αφορούν τη διαχείριση των αποθεματικών, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι επίσης αυτοί που θα διαχειρίζονται τα χρήματα των εισφορών τους.

Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα των ρυθμίσεων των οφειλών που προβλέπονται στο νομοσχέδιο, λέγοντας πως "η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο προχωρεί στην καθιέρωση πάγιου συστήματος ρύθμισης των οφειλών", με "σοβαρές εκπτώσεις στα οφειλόμενα τέλη", καθώς και με αποτέλεσμα "κανένας εργοδότης δε θα πληρώνει πλέον κανονικά τις εισφορές του. Ακόμα κι οι εργοδότες που πλήρωναν μέχρι τώρα κανονικά". Πρόσθεσε δε ότι η πρακτική που ακολουθείται είναι να μένουν ατιμώρητοι, κυρίως οι μεγαλοοφειλέτες, ζητώντας την "κατάργηση της πολιτικής ρυθμίσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ