Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ντρίπλες

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ είναι πλέον οι καταλήψεις σχολείων σε ολόκληρη την Ελλάδα και εκατοντάδες είναι οι... ντρίπλες που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση, μήπως και εκτονώσει την κατάσταση, πράγμα που κάθε άλλο παρά διαφαίνεται στον ορίζοντα.

***

Στελέχη του υπουργείου και γενικώς κυβερνητικοί παράγοντες κάνουν δηλώσεις επί δηλώσεων, για διαλόγους και "δυνατότητες επιμέρους διορθώσεων", αλλά δε φαίνεται να πιάνουν τόπο...

***

Οι μαθητές έχουν καταλάβει την απλή αλήθεια, ότι αυτή η κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην παιδεία, δε διορθώνεται με την πολιτική που ασκείται. Μόνο με την κατάργηση της τελευταίας υπάρχει περίπτωση να δούνε άσπρη μέρα.

***

ΕΒΔΟΜΑΔΑ προϋπολογισμού αυτή που διανύουμε και στη Βουλή θα εμφανιστούν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί για να μας πούνε και πάλι πώς θα πιαστούν οι στόχοι της ΟΝΕ μέσα στο 1999.

***

Αυτό, παραβλέποντας ότι δε θα πιαστούν οι στόχοι κανενός Ελληνα εργαζόμενου, για το ίδιο χρονικό διάστημα, αφού τα... αυτονόητα που απαιτεί από ένα κράτος (υγεία - παιδεία - κοινωνική πρόνοια) θα πάνε κατά διαόλου για μια χρόνια ακόμα...

***

Θέλουμε δε θέλουμε, πάλι θα τους ακούσουμε κι όλη η Ελλάδα θα σιχτιρίζει. Αλλά τα 'χουμε πει κι άλλες φορές. Αυτοί, αν τυχόν συμβεί και η πολιτική τους δεν προκαλεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια, νομίζουν ότι έχουν κάνει κάτι λάθος...

*********

E, ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ δα και η χθεσινή μέρα για να καταλάβουν οι συνδικαλιστές της "επίσημης" ΓΣΕΕ, πόσο μόνοι είναι, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν (συγκέντρωση, τρόπος του λέγειν δηλαδή). Με την τακτική που ακολουθούν τους έχουν "απομονώσει" οι εργαζόμενοι εδώ και πολύ καιρό.

***

Φαίνεται ότι η εν λόγω "ηγεσία" έχει μετατρέψει τις μέρες πανελλαδικής απεργίας σε μέρες... μοναχικών περιπάτων και... εσωτερικού διαλογισμού για τον εαυτό της. Είναι και αυτό μια άποψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ