Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕΕ
Με αοριστίες απαντά η κυβέρνηση

Την κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στα ΤΕΕ της Θεσσαλονίκης μετέφερε χτες, με την Ερώτησή του στην αίθουσα της Βουλής, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου,θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα στον υφυπουργό Υγείας Γιάννη Ανθόπουλο, που, όμως, έμειναν αναπάντητα.

Αναπτύσσοντας την Ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ έκανε λόγο για την ανυπαρξία αναλυτικού προγράμματος διδασκαλίας, σημειώνοντας ότι η κατάσταση των ΤΕΕ Θεσσαλονίκης "αντανακλά την κατάσταση που υπάρχει σε όλα τα ΤΕΕ της χώρας". Αναφερόμενος δε στις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών φορέων της Θεσσαλονίκης, ζήτησε από τον υφυπουργό Παιδείας να ξεκαθαρίσει τις ασάφειες σχετικά με την ισοτιμία των πτυχίων των ΤΕΕ, τη δυνατότητα εισαγωγής τους στα ΤΕΙ, καθώς και την καθιέρωση 6 μηνών γενικών μαθημάτων.

Από την πλευρά του, ο Γ. Ανθόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ήδη λειτουργεί 2 τάξεις των ΤΕΕ, ενώ προβλεπόταν να λειτουργήσει μόνο μία, προσθέτοντας πως πάντα υπάρχει για τους μαθητές η δυνατότητα μετάβασης στο Ενιαίο Λύκειο. Σημείωσε δε ότι η φοίτηση στα ΤΕΕ δεν είναι χαμένος χρόνος, αφού "ο λαός μας λέει, "μάθε τέχνη κι άστηνε"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ