Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βλάπτουν εξίσου τα λαϊκά συμφέροντα

Μεθυσμένος από τη "νίκη" που του χαρίζουν τα γκάλοπ - παρότι ακόμη και αυτά δείχνουν ότι παραμένει ανυπόληπτη η πολιτική του στις λαϊκές μάζες - ο Κ. Καραμανλής νομίζει ότι θα ανέβει στην εξουσία, περιφρονώντας επιδεικτικά τα λαϊκά συμφέροντα, τις αγωνίες και τους αγώνες των εργαζομένων.

Ετσι, από τη μια υποκρίνεται και δημαγωγεί ότι ενδιαφέρεται και υπόσχεται ότι θα λύσει, για παράδειγμα, τα προβλήματα των αγροτών και της παιδείας, και από την άλλη αδίστακτα προχωρά στη στήριξη των κυβερνητικών επιλογών, αμφισβητώντας μάλιστα το δικαίωμα των αγροτών και των μαθητών να προχωρούν σε μορφές αγώνα που εκείνοι επιλέγουν, όπως το κλείσιμο των δρόμων και οι καταλήψεις των σχολείων! Την αντίθεσή του σε τέτοιες "ακραίες μορφές διεκδίκησης" την επανέλαβε και χτες στα "Νέα".

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, η μαθητική και σπουδάζουσα νεολαία αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι αν ο Κ. Καραμανλής έχει από τώρα, που υποτίθεται ότι είναι αντιπολίτευση, μια τέτοια εχθρική στάση απέναντι στις λαϊκές κινητοποιήσεις, ποια θα είναι η στάση του όταν γίνει κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, συνειδητοποιούν ότι η ηγεσία της ΝΔ βοηθά με κάθε τρόπο την υλοποίηση των κυβερνητικών επιλογών - ίσως γιατί θέλουν να έχουν λιγότερα αγκάθια ως κυβέρνηση - και έχει αποδειχθεί σε στυλοβάτη των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων.

Ας μην κάνει όνειρα ο Κ. Καραμανλής. Και το κόμμα του και το κυβερνών κόμμα βλάπτουν εξίσου τα λαϊκά συμφέροντα. Για τα τελευταία υπάρχει όμως και ο δρόμος της εξυπηρέτησής τους από μια κυβερνητική - λαϊκή εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ