Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ
"Μπλόκα" στην αντιεκπαιδευτική πολιτική
  • Με τοπικές κινητοποιήσεις, συνεχίζεται ο αγώνας
  • Σύσκεψη των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων Αθήνας μεθαύριο, για την καλύτερη προετοιμασία της συμμετοχής των μαθητών στο συλλαλητήριο της 15ης Δεκέμβρη
  • Την Κυριακή, 20 Δεκέμβρη, η συνάντηση εκπροσώπων των Συντονιστικών Αγώνα απ' όλη τη χώρα

Με κατά τόπους κινητοποιήσεις, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι μαθητές σε όλη τη χώρα, ύστερα από τα μεγαλειώδη προχτεσινά συλλαλητήρια. Στόχος τους, η ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, ένα αίτημα που καθημερινά, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, συσπειρώνει και μεγαλύτερα τμήματα του λαού. Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας επιμένουν στο "χαρτί" της παραπληροφόρησης, προσπαθώντας να "δικαιολογήσουν" την παλλαϊκή αντίδραση ενάντια στη μεταρρύθμιση. Στο χορό μπήκαν και διάφοροι βαστάζοι της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που θέτουν ζήτημα κάποιων επουσιωδών αλλαγών στο εξεταστικό σύστημα, "για να λυθεί το πρόβλημα", αφήνοντας έτσι στο απυρόβλητο το αντιδραστικό περιεχόμενο της μεταρρύθμισης.

Σήμερα, οι μαθητές, στο πλαίσιο της απόφασης του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, στήνουν "μπλόκα" σε διάφορες περιοχές και συνεχίζουν πολύμορφα τις κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί να στηθούν "μπλόκα" από σχολεία των Χαλανδρίου,Χολαργού,Ψυχικού,Πεντέλης,Ηλιούπολης,Υμηττού,Μπραχαμίου,Αλίμου,Ελληνικού,Γλυφάδας,Βούλας,Αργυρούπολης,Κηφισιάς,Αμαρουσίου και Περιστερίου.Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι μαθητές αυτό το διάστημα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Μεθαύριο Κυριακή, 13 Δεκέμβρη, οι εκπρόσωποι των Συντονιστικών Αγώνα που έχουν συσταθεί σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας θα συναντηθούν στο σχολικό συγκρότημα Γκράβας, προκειμένου να συζητήσουν την καλύτερη οργάνωση της συμμετοχής των μαθητών στην πανεργατική κινητοποίηση της 15ης Δεκέμβρη και ενόψει της συνέλευσης των Συντονιστικών Αγώνα από όλη τη χώρα, την Κυριακή 20 Δεκέμβρη, όπου και θα συζητηθεί η πορεία των κινητοποιήσεων.

Στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους και συντονίζοντας τη δράση τους με τον εργαζόμενο λαό, αποφάσισαν και θα συμμετέχουν στην πανεργατική κινητοποίηση στις 15 Δεκέμβρη. Εχουν ορίσει προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου, όπου αναμένεται να ανταμώσουν με τους εκπαιδευτικούς. Εξάλλου, χτες, προχώρησαν στον αποκλεισμό κεντρικών δρόμων της πόλης σε τρία διαφορετικά σημεία. Οι μαθητές των Τεχνικών Λυκείων απέκλεισαν για μισή ώρα περίπου την οδό Λαγκαδά στο ύψος των σχολείων τους. Οι μαθητές των σχολείων της Κάτω Τούμπας έκλεισαν την Κλεάνθους, ενώ οι μαθητές των Λυκείων των Συκεών απέκλεισαν την οδό Επταπυργίου.

Στο μεταξύ, σήμερα, στις 10 το πρωί τα σχολεία της Νεάπολης και των Συκεών θα αποκλείσουν στη συμβολή των οδών Επταπυργίου και Α. Παπανδρέου. Στις 11 το πρωί, τα σχολεία της Ανω και Κάτω της Τούμπας και της Μαλακωπής θα κλείσουν τη Λαμπράκη, τα σχολεία της Σταυρούπολης θα αποκλείσουν τη Λαγκαδά. Ενώ στις 12 το μεσημέρι τα σχολεία του Ευόσμου, των Αμπελοκήπων, Μενεμένης, Κορδελιού και Δενδροποτάμου θα αποκλείσουν την πλατεία Επταλόφου και τους γύρους δρόμους.

Στην Καβάλα

Μαθητές και εργαζόμενοι συντονίζουν τον αγώνα τους στην πόλη της Καβάλας. Επειτα από την κοινή πορεία που πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι εργαζόμενοι στην Εταιρία Πετρελαίων Βορείου Αιγαίου, ενώνοντας τις δυνάμεις τους το πρωί της Τετάρτης, σήμερα οι μαθητές θα αποκλείσουν τις εισόδους της πόλης, προσθέτοντας στο ψήφισμά τους και το αίτημα της επαναλειτουργίας της επιχείρησης.

Επιμένει η κυβέρνηση

Σε δηλώσεις του χτες ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δε σκοπεύει να αλλάξει τον "κορμό" της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, αλλά το υπουργείο είναι ανοιχτό σε "διάλογο". "Ο διάλογος που κάνουμε - είπε - με τους μαθητές, με τους φοιτητές, με τους καθηγητές δεν είναι να αλλάξουμε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αλλά για να αποκομίσουμε και εμείς τις όποιες εντυπώσεις από τις αντιδράσεις που υπάρχουν σ' αυτό το χώρο και να ενημερώσουμε".

Ιδιο περίπου περιεχόμενο είχαν και οι χτεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις ΝΔ και ΣΥΝ που ζητούν αναστολή της μεταρρύθμισης, έκανε λόγο για "κριτική επί της διαδικασίας", λέγοντας ότι "δεν υπάρχει λόγος και θέσεις ουσίας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα δίκη μαθητών για τις κινητοποιήσεις τους(2012-09-20 00:00:00.0)
Με τη δύναμη του συντονισμού για το σχολείο που τους αξίζει(2011-10-11 00:00:00.0)
Συντονίζουν και οργανώνουν τον αγώνα τους(2011-10-04 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις(2000-10-12 00:00:00.0)
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη(1998-12-20 00:00:00.0)
Αγωνιστικός πυρετός στα σχολεία(1998-12-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ