Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμπαράσταση στους αγώνες

Τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών εκφράζει, με ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελληνικού που συνεδρίασε στις 9 Δεκέμβρη. Το ΔΣ χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις πορείες που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες σε όλες τις πόλεις της χώρας και εκφράζει την αλληλεγγύη του στην προσπάθεια για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις, για ενιαίο δημόσιο 12χρονο σχολείο, που να δίνει μόρφωση στα παιδιά χωρίς την ανάγκη της παραπαιδείας κ.ά.

"Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας"

"Είμαστε δίπλα σας", δηλώνει στους αγωνιζόμενους μαθητές η "Δημοκρατική Ενότητα" (ΔΕ) της Νίκαιας, σε ανακοίνωσή της. Προχτές το πρωί, κλιμάκιο της Κίνησης, με επικεφαλής την Βέρα Νικολαϊδου, επισκέφθηκε πέντε γυμνάσια και λύκεια της Νίκαιας που βρίσκονται υπό κατάληψη για να δηλώσει τη συμπαράσταση της ΔΕ στον αγώνα τους. Σε ανακοίνωσή της, η ΔΕ, απευθυνόμενη στους μαθητές, τονίζει: "Είμαστε δίπλα σας στους προβληματισμούς και τις ανησυχίες σας. Είμαστε μαζί σας στους αγώνες σας για τη μόρφωση, τη ζωή, για το δικαίωμα στο όνειρο. Αντιστεκόμαστε μαζί σας στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης στην παιδεία. Πιστεύουμε πως οι αγωνίες και οι αγώνες σας είναι υπόθεση όλων μας,γιατί έχουμε κάθε λόγο να αντισταθούμε σε όσα ετοιμάζουν για μας, χωρίς εμάς. Κι όλοι μαζί, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι, μπορούμε να νικήσουμε.Να καταργήσουμε τους αντιδραστικούς νόμους 2525/97 και 2640/98. Να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις, για να έχουν όλοι το δικαίωμα σε μία σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση. Να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα όλων στη δουλιά. Καταγγέλλουμε την απάθεια και την άρνηση του δημάρχου και της διοίκησης του Δήμου Νίκαιας να πάρει θέση για τα προβλήματα της παιδείας". Στην ανακοίνωση, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην απαράδεκτη στάση του δημάρχου Β. Τράπαλη απέναντι στα προβλήματα της παιδείας και τις κινητοποιήσεις. Αναφέρεται ότι, ενώ η ΔΕ ζήτησε να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο οι εξελίξεις στην παιδεία, "η απάντηση του δημάρχου ήταν πως δεν είναι δυνατόν ευκαιριακά να συζητιούνται τέτοια θέματα"!

Ανάλογη ήταν και η στάση του στην καταγγελία της ΔΕ εναντίον του προϊστάμενου της Ββάθμιας Εκπαίδευσης στη Νίκαια, Ιωαννίδη,ο οποίος απέστειλε ένα απαράδεκτο και αντιδραστικό έγγραφο στα σχολεία, με το οποίο απειλούσε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Σε όλα αυτά ο δήμαρχος... σιώπησε!

Στην ανακοίνωση, η ΔΕ καταγγέλλει στους μαθητές "κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας και αυταρχικών παρεμβάσεων στις κινητοποιήσεις σας" και πιστεύει "ότι έχετε τη θέληση και την ωριμότητα να περιφρουρήσετε τους αγώνες σας".

Οι ΕΒΕ

Η Παναττική Επιτροπή Αγώνα - ΕΒΕ με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις φοιτητών - σπουδαστών - μαθητών - καθηγητών και γονέων, "που καθημερινά γίνονται όλο και πιο μαζικές καλύπτοντας όλη τη χώρα από άκρο σε άκρο". "Οι Επαγγελματίες - Βιοτέχνες και Εμποροι του Ν. Αττικής συμπαρατασσόμαστε με το αγωνιζόμενο πανεκπαιδευτικό κίνημα, για μια δωρεάν καθ' όλα παιδεία", τονίζουν και καταδικάζουν τον αντιεκπαιδευτικό νόμο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ