Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"
Ουδείς γνωρίζει τι συμβαίνει

Υπό αμφισβήτηση μπαίνει το έργο του Συμβουλίου Γενικής Διεύθυνσης, αλλά και του Διευθυντή του προσωπικά, στους οποίους εδώ και 7 μήνες έχει ανατεθεί το μάνατζμεντ της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης "Ομοσπονδία", κατόπιν έντονων πιέσεων από την ΑΤΕ, η οποία με αυτό τον τρόπο ήθελε να ελέγξει πλήρως τις δραστηριότητες της Οργάνωσης με πρόσχημα την εξυγίανσή της.

Τότε η πλειοψηφία του ΔΣ της "Ομοσπονδίας", χωρίς καν να καλέσει Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Ενωσης, παραχώρησε εν λευκώ τον έλεγχο στην ΑΤΕ. Γεγονός που αποδείκνυε πως ουσιαστικά μεθόδευε σε συνεργασία με την ΑΤΕ την καταστροφική, όπως είχε χαρακτηριστεί τότε, εξέλιξη, εν αγνοία των χιλιάδων αγροτών μελών της Ενωσης (17.500 μέλη).

Εφτά μήνες μετά και κατόπιν έντονων πιέσεων του εκπροσώπου της ΛΑΕ, αλλά και απλών μελών του Συμβουλίου Γενικής Διεύθυνσης, το ΔΣ της Ενωσης αποφάσισε να επανεξετάσει το θέμα, αφού δεν υπήρξε καμία βελτίωση στην πορεία της Οργάνωσης. Ετσι θα συζητηθεί στις 15 Γενάρη οπότε αναμένεται να γίνει και εκτενής ενημέρωση γύρω από την οικονομική κατάσταση της Ενωσης, τα προβλήματα και τις προοπτικές της.

Να σημειώσουμε πως ούτε τα μέλη του ΔΣ γνωρίζουν με συγκεκριμένα στοιχεία την οικονομική κατάσταση της Οργάνωσης, (π.χ. μελέτη του '95 για τη ρύθμιση των χρεών, προϋπολογισμός του '98). Κρατούνται κρυφά τα στοιχεία που οδήγησαν στην απόφαση για ρύθμιση των 9,5 δισ. που χρωστούσε μέχρι το 1995 η "Ομοσπονδία" καθώς επίσης και οι όροι της ρύθμισης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ