Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Στάσεις εργασίας των γιατρών

Εξάωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ. - 2 μ.μ. ) τη Δευτέρα και την Τρίτη, 14 και 15 Δεκεμβρίου, προκηρύσσει η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Λεκανοπεδίου.

Η ΕΙΝΑΠ ζητεί άμεση πληρωμή των αναδρομικών μισθού και εφημεριών σε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς με τη μόνη νόμιμη εκκαθάριση, που είναι ανά γιατρό και ανά μήνα με βάση τα προγράμματα των εφημεριών. Διεκδικεί να εξασφαλιστούν στον προϋπολογισμό του 1999 τα απαραίτητα κονδύλια για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εφημερεύοντες γιατρούς, όπως προσδιορίζεται από το πόρισμα της Επιτροπής Ορισμού Προτύπων Εφημερίας. Επίσης, διεκδικεί αύξηση των δαπανών για την υγεία, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα της Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, τα προβλήματα αυτά είναι:

  • Η εξαθλίωση τόσο των δημοσίων νοσοκομείων όσο και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μέσω της οικονομικής ασφυξίας, της περικοπής κοινωνικών δαπανών, των ελλείψεων σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, με τις γνωστές επιπτώσεις στην υγεία του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των φτωχότερων στρωμάτων.
  • Η ασυδοσία του μεγάλου οργανωμένου ιδιωτικού τομέα που διαρκώς ενισχύεται και θησαυρίζει από την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.
  • Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της θέσης και προοπτικής της μεγάλης πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών, με τους νέους γιατρούς να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, με υπαρκτό το φάσμα της ανεργίας και με τους παλιότερους καθηλωμένους, καθόσον η διαδικασία της εξέλιξης δεν έχει ολοκληρωθεί. "Ιδιαίτερα το πρόσφατα ψηφισμένο νέο ιατρικό μισθολόγιο - καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ - δεν αναγνωρίζει την προσφορά, το έργο και την υψηλή εξειδίκευση των νοσοκομειακών γιατρών και βρίσκεται πολύ μακριά από τις προσδοκίες μας".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ