Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποκρισία μπροστά στο διαρκές έγκλημα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

"Η 11η Δεκέμβρη υπενθυμίζει οδυνηρά την τραγική κατάσταση εκατομμυρίων παιδιών όλου του κόσμου. Αναδεικνύει, με τον πιο ωμό τρόπο, τις αιτίες αυτής της τραγωδίας: Τον καπιταλισμό και την πολιτική των κομμάτων που τον υπηρετούν. Σ' αυτά - και όχι στην ανθρώπινη μοίρα - πρέπει να αναζητηθούν η εξάπλωση της πείνας, των θανάτων από τις αρρώστιες και τους πολέμους, καθώς και της παιδικής πορνείας, που εξολοθρεύουν, βιολογικά και ηθικά, εκατομμύρια παιδιά".

Τα παραπάνω επισημαίνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τη σημερινή επέτειο. "Αυτή η φοβερή κατάσταση, συνεχίζει η ανακοίνωση, επιδεινώθηκε με γρήγορους ρυθμούς, την τελευταία δεκαετία, εξαιτίας της ανατροπής του σοσιαλιστικού συστήματος στην Ευρώπη. Αγκάλιασε και τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, στις οποίες τέτοια φαινόμενα, κληρονομημένα από το προσοσιαλιστικό παρελθόν, είχαν εξαλειφθεί. Επιδεινώθηκε εξαιτίας της επιδρομής των πολυεθνικών κατά των λαών, της δραστικής μείωσης κι αυτών των ήδη ελάχιστων κοινωνικών δαπανών, της ανεργίας και της εντεινόμενης εκμετάλλευσης. Τα άστεγα και πεινασμένα παιδιά, τα παιδιά του εμπορίου σαρκός και των φαναριών, όσα υποχρεώνονται να εργάζονται σε τρυφερή ηλικία, δεν είναι "προνόμιο" μόνο των χωρών του λεγόμενου τρίτου κόσμου, αλλά και των αναπτυγμένων καπιταλιστικών. Μπροστά σ' αυτό το διαρκές έγκλημα περισσεύουν οι υποκριτικές εκκλήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού. Πυκνώνουν οι διεθνείς εκστρατείες για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και αλλού, τη στιγμή που πρώτα απ' όλα ποδοπατούνται στις μητροπόλεις του ιμπεριαλισμού. Με στόχο τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων από τις αιτίες που προκαλούν αυτά τα βάσανα, πολλαπλασιάζονται και οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες ιδρυμάτων, Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και παραγόντων της δημόσιας ζωής".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Το ΚΚΕ θεωρεί πρόκληση την προσπάθεια να αναχθεί η ελεημοσύνη σε μέσο αντιμετώπισης των προβλημάτων των παιδιών, των ατόμων με ειδικές ανάγκες και γενικά των πιο εξαθλιωμένων και πεινασμένων. Θεωρεί πρόκληση την πολιτική που στρώνει το έδαφος για να περάσουν τα νέα μέτρα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, που καταργούν και τα τελευταία ψήγματα της κρατικής και εργοδοτικής υποχρέωσης, καθώς και όσα θεσμοθετούν τις νέες, βάρβαρες εργασιακές σχέσεις. Τα δικαιώματα των παιδιών θα υπάρξουν, θα κατοχυρωθούν και θα διευρυνθούν, μόνο ως αποτέλεσμα βαθιών κοινωνικοπολιτικών αλλαγών, με το ξεπέταγμα των λαϊκών δυνάμεων στο προσκήνιο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ