Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Συντονίζουν και οργανώνουν τον αγώνα τους

Στη Συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων προσανατολίζονται οι μαθητές την Κυριακή

Πορεία στη Σπάρτη
Πορεία στη Σπάρτη
Στα διογκωμένα προβλήματα εντός και εκτός σχολείων, στις απειλές, στις συκοφαντίες και την απόπειρα τρομοκράτησής τους οι μαθητές απαντούν με συντονισμό, κλιμάκωση και περιφρούρηση του αγώνα τους. Η Γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί όλα τα Συντονιστικά σε κάθε πόλη και δήμο, όλους τους μαθητές και τα σχολεία να συμμετέχουν στη συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων στην Γκράβα (Αθήνα), που θα γίνει την Κυριακή 9 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι. Ηδη αποφάσεις για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συντονιστικό έχουν πάρει τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Πάτρας, Τούμπας, Αγρινίου, Ευόσμου και το ΕΠΑΛ Ιωαννίνων.

Πορείες, καταλήψεις, συναυλίες, εκλογές μαθητικών συμβουλίων και προετοιμασία για τη συμμετοχή στην αυριανή απεργία συνθέτουν τις αγωνιστικές ποικιλόμορφες διεργασίες του μαθητικού κινήματος απ' άκρη σε άκρη της Ελλάδας.

Μαζική μαθητική κινητοποίηση έγινε χτες στη Νέα Ιωνία, με εκατοντάδες μαθητές από τρία σχολεία της πόλης να κάνουν πορεία στη Λ. Ηρακλείου φωνάζοντας τα συνθήματά τους.

Κινητοποίηση μαθητών έγινε χτες το πρωί και στην Αργυρούπολη, που διαμαρτύρονταν για τον αυταρχισμό με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι μαθητικές κινητοποιήσεις, με αφορμή το περιστατικό που είχε λάβει χώρα σε σχολείο της περιοχής, όπου «αγανακτισμένος» γονέας, στην προσπάθειά του να «σπάσει» την κατάληψη σε σχολείο... έσπασε τελικά το χέρι ενός μαθητή!

Συναυλία στην Καλαμάτα
Συναυλία στην Καλαμάτα
Ακόμα, το τοπικό Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Κολωνού - Σεπολίων καλεί τα σχολεία της περιοχής να προχωρήσουν σήμερα σε συμβολικό αποκλεισμό της Λένορμαν και αμέσως μετά να κάνουν συνεδρίαση του Συντονιστικού.

Στο κέντρο της Αθήνας έγινε χτες κινητοποίηση μαθητών όπου δημιουργήθηκε μικροένταση με αστυνομικές δυνάμεις.

Σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζονται οι καταλήψεις και οι κινητοποιήσεις των μαθητών. Καταλήψεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε 50 σχολεία. Χτες το πρωί κινητοποίηση στο Δημαρχείο του Σταυρού πραγματοποίησαν οι μαθητές 5 σχολείων της περιοχής. Συσπειρωμένοι με το πλαίσιο του ΣΑΣΘ, οι μαθητές των δύο Λυκείων και του ΕΠΑΛ Σταυρού, καθώς επίσης του Λυκείου και του Γυμνασίου Μαδύτου, προχώρησαν και στη συγκρότηση τοπικού συντονιστικού. Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν μαθητές σχολείων του κέντρου και του πολεοδομικού συγκροτήματος. Χτες το απόγευμα έγιναν τα τοπικά Συντονιστικά Τούμπας και Ευόσμου όπου αποφασίστηκε να προχωρήσουν σήμερα σε πορείες.

Στη Δυτική Μακεδονία, καταλήψεις σχολείων βρίσκονται σε εξέλιξη σε Σιάτιστα Κοζάνης, Φλώρινα και Πτολεμαΐδα. Οι μαθητές προγραμματίζουν κινητοποιήσεις μαζί με το ΜΑΣ, αύριο Τετάρτη, σε Κοζάνη στις 12 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία, Σιάτιστα 12 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, Πτολεμαΐδα 11 π.μ., κεντρική πλατεία και Φλώρινα, 12.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Συναυλία διοργανώνει από κοινού με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας αύριο, Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, ενώ το συλλαλητήριο των μαθητών θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλ. Γεωργίου μαζί με τους γονείς που θα απεργούν με το ΠΑΜΕ.

Με μαζική συμμετοχή μαθητών συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Σπάρτης και αποφασίστηκε κατάληψη σε όλα τα σχολεία της Σπάρτης. Απαντώντας σε κάθε μορφή ποινικοποίησης και τρομοκράτησης του αγώνα τους οι μαθητές έκαναν μαχητική πορεία στο δημαρχείο της πόλης, πετώντας τα dvd, ξεσηκώνοντας το λαό της Σπάρτης.

Στα περισσότερα σχολεία της Καλαμάτας οι αποφάσεις για καταλήψεις δεν έμειναν μόνο μέσα στο σχολείο. Με απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Καλαμάτας μπήκε πρόγραμμα εξορμήσεων με χιουμοριστικά δρώμενα και συναυλία στην κεντρική πλατεία.

Μαθητική κινητοποίηση έγινε χτες στην Πρέβεζα που κατέληξε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεκάδες μαθητές ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης κόντρα στις απειλές και την τρομοκρατία που εκφράστηκε και στο 3ο Γυμνάσιο με τη διεύθυνση να απειλεί με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για τις καταλήψεις στις οποίες βρίσκονται το 1ο και 2ο λύκειο Πρέβεζας, 4 γυμνάσια και το Μουσικό.

Τις κινητοποιήσεις τους συνέχισαν και οι μαθητές στη Λευκάδα, με συγκέντρωση στον Αγιο Μηνά και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στα Γιάννενα σήμερα στις 9 το πρωί το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου ενάντια στο σχολείο της αγοράς στο γήπεδο της Κιάφας.

Στα Τρίκαλα, στη Λάρισα, στη Χίο, εκατοντάδες μαθητές διαδήλωσαν χτες στους κεντρικούς δρόμους. Κινητοποίηση θα γίνει σήμερα και στη Ρόδο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Δυτική Ελλάδα (2016-11-08 00:00:00.0)
Πολύμορφες μαθητικές κινητοποιήσεις (2011-09-23 00:00:00.0)
Απαίτησαν «βιβλία, καθηγητές, σχολεία» (2011-09-21 00:00:00.0)
Είμαστε στον αγώνα (2007-11-07 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια σ' όλη τη χώρα (2006-10-18 00:00:00.0)
Αγωνιστικές διεργασίες στους μαθητές (2006-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org