Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μαζικές αντιδράσεις στα υποκατάστατα μέσω νοσοκομείων

Από τη συγκέντρωση φορέων και κατοίκων της Νίκαιας έξω από το νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή
Από τη συγκέντρωση φορέων και κατοίκων της Νίκαιας έξω από το νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή
Με πρόσχημα τις καλύτερες παροχές στους χρήστες, την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και τη στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μέσα από σχετική φιέστα που διοργανώθηκε χτες στον Πειραιά, ανακοίνωσε το κλείσιμο της μονάδας χορήγησης υποκαταστάτων του ΟΚΑΝΑ. Η διανομή των υποκαταστάτων και της συντήρησης της εξάρτησης θα γίνεται πλέον από τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής. «Πριν από ένα χρόνο από αυτή τη θέση σε αυτό το χώρο... που μας φιλοξένησε, είχαμε πει ότι στοχεύουμε και θα επιδιώξουμε να κλείσουμε τον ΟΚΑΝΑ του Πειραιά, όχι πετάγοντας τους ασθενείς στο δρόμο, αλλά προσπαθώντας με έναν άλλον τρόπο ανθρώπινο και σύμφωνο με τα δεδομένα της υγείας να τους φροντίσουμε, να τους θεραπεύσουμε εκεί που πρέπει», ισχυρίστηκε ο υπουργός Υγείας σε μία προσπάθεια να εξωραΐσει την πολιτική διαιώνισης του ναρκω-εθισμού.

Στην ίδια κατεύθυνση με τον υπουργό εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος έκανε λόγο για υλοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος των κατοίκων, προσθέτοντας ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να γίνει ο Πειραιάς η καθαρότερη πόλη.

Νωρίτερα, κινητοποίηση ενάντια στη μετατροπή του Τζάνειου σε κέντρο χορήγησης υποκατάστατων και συντήρησης της τοξικοεξάρτησης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, η Επιτροπή Αγώνα Τζανείου του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι τοπικού συλλόγου γυναικών. Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου έχει ήδη πάρει απόφαση κατά αυτής της απόφασης του υπουργείου Υγείας. Τα ναρκωτικά αποτελούν έναν ιδιότυπο τρόπο κρατικής καταστολής του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, που βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβερνητικής επίθεσης, τόνιζαν οι συγκεντρωμένοι, σημειώνοντας πως δεν είναι τυχαίο πως ενώ πληθαίνουν τα προγράμματα υποκαταστάτων, δεν επιχορηγείται η πρόληψη και τα στεγνά προγράμματα κλείνουν. Τα ναρκωτικά, επισήμαιναν, είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και καλούσαν τον πειραϊκό λαό και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να μη γίνουν συνένοχοι στη διάδοση της ναρκω-κουλτούρας και να υπερασπιστούν το δικαίωμα των νέων στην απεξάρτηση και στην κοινωνική επανένταξη.

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το περασμένο Σάββατοκύριακο και χτες το πρωί, κάτοικοι, εκπρόσωποι μαζικών φορέων, γονείς και μαθητές των δύο σχολείων που γειτνιάζουν με το νοσοκομείο της Νίκαιας εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στη διάθεση μέσα από το νοσοκομείο υποκαταστάτων της ναρκω-εξάρτησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ