Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11079

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στημένο παιχνίδι κυβέρνησης - τρόικας για κατάργηση βασικού μισθού και συλλογικών συμβάσεων

ΣΕΛ.  6  -  7

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ σε Δημόσιο και πρώην ΔΕΚΟ
  • Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας
  • Αθήνα: Στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ.
  • Θεσσαλονίκη: Στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Χρεοκοπούν το λαό, για τη σωτηρία του κεφαλαίου. Ο μόνος δρόμος, η μόνη επιλογή, ο οργανωμένος αγώνας, η αντίσταση, η αντεπίθεση. Εχουμε τη δύναμη, μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, να τους σταματήσουμε! Δίνουμε το μαζικό «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων.


ΣΕΛ.  9

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού την Κυριακή

Τους χιλιάδες μαθητές που αγωνίζονται σε όλη τη χώρα χαιρετίζει, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) και καλεί όλα τα Συντονιστικά σε κάθε πόλη και δήμο, όλους τους μαθητές και τα σχολεία να συμμετέχουν στη συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων στην Γκράβα (Αθήνα), την Κυριακή 9 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι.


ΣΕΛ.  16   -   17

Παλλαϊκό μέτωπο

Κυβέρνηση και τρόικα, με τη συμβολή της ΝΔ, προχωρούν σε απολύσεις στο Δημόσιο, σε τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων με το νέο μισθολόγιο. Από τις μαζικές απολύσεις, τη δραστική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, οι συνέπειες θα είναι τραγικές συνολικά για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Η κατάσταση στην Υγεία θα γίνει επικίνδυνη, οι μηχανισμοί πρόληψης - πρόνοιας θα εξαφανιστούν, παιδικοί σταθμοί θα κλείσουν, σχολεία θα υπολειτουργούν και κρίσιμοι τομείς για την προστασία της ζωής, του περιβάλλοντος θα σβήσουν ή θα παραδοθούν στους επιχειρηματίες. Οι διαχωρισμοί που επιχειρούν να διαμορφώσουν η κυβέρνηση, η ΝΔ, ο Καρατζαφέρης σε εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, παλιούς και νέους, αορίστου χρόνου και μόνιμους, του στενού και του ευρύτερου, με ΑΣΕΠ και χωρίς ΑΣΕΠ, δεν πρέπει να περάσουν. Κανένας κλάδος, καμιά κατηγορία εργαζομένων δεν μπορεί να εμποδίσει, δεν μπορεί να αποκρούσει τη λαίλαπα μόνη της, γιατί απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους βρίσκονται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, η ΕΕ και τα κόμματά τους. Χρειάζεται τώρα πανεργατικό, παλλαϊκό μέτωπο παρεμπόδισης των βάρβαρων μέτρων, διεκδίκησης σταθερής και μόνιμης εργασίας με σύγχρονα δικαιώματα για όλους. Λαϊκή συμμαχία αντεπίθεσης για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, αποδέσμευσης από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και διαγραφή του χρέους.ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Κόντρα στη διάλυση δομών απεξάρτησης

ΣΕΛ.  19
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
Εκοψαν το νερό σε ίδρυμα για ΑμΕΑ

ΣΕΛ.  12
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Εξαπέλυσε ωμούς εκβιασμούς στο λαό

ΣΕΛ.  11
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Οδυνηρές συνέπειες στους καρκινοπαθείς

ΣΕΛ.  15
ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
«Λουκέτο» σε 210 μονάδες Ψυχικής Υγείας

ΣΕΛ.  32
ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η εκδήλωση αποκατάστασης του Νίκου Βαβούδη

Σήμερα, στις 7 μ.μ., η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στην Καλλιθέα (επί της Παναγή Τσαλδάρη, μεταξύ του Γυμναστηρίου του «Ατλαντα» και του σταθμού του ηλεκτρικού «Ταύρος») για την παρουσίαση της Απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ, που αποκατέστησε στο Κόμμα τον Νίκο Βαβούδη.


ΣΕΛ.  3
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ
Αποπροσανατολισμός και ενσωμάτωση

ΣΕΛ.  3


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org