Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η κυβέρνηση "πολεμά" τα ελληνικά ακτινίδια

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σοβαρά προβλήματα στην εμπορία της εγχώριας παραγωγής ακτινιδίων, ειδικά των νότιων περιοχών της χώρας μας (Ηλεία, Κρήτη κ.α.) προκαλεί η 345769/ 22 - 9 - 97 απόφαση του υπουργείου Γεωργίας, η οποία, με αντιεπιστημονικό και εξωπραγματικό τρόπο, καθορίζει ενιαία ημερομηνία έναρξης συγκομιδής της παραγωγής για όλες τις περιοχές της χώρας. Γεγονός, που έχει σαν αποτέλεσμα να ευνοούνται - και μάλιστα προκλητικά - τα εισαγόμενα ακτινίδια και οι μεγαλοεισαγωγείς, σε βάρος των παραγωγών ακτινιδίων της Ν. Ελλάδας.

Το θέμα αυτό έφεραν, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας,Αποστόλης Τασούλας και Νίκος Γκατζής.Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, τα προβλήματα αυτά επιτείνονται με την "αυστηρή" εφαρμογή της παραπάνω απόφασης από τον υπηρεσιακό μηχανισμό του υπουργείου Γεωργίας, ο οποίος έφτασε στο σημείο να επιβάλει πρόστιμο ακόμα και σε ποσότητες που είχαν βεβαίωση του βαθμού ωρίμανσης (6,5 μπριξ) της Αρμόδιας Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης του Ν. Ηλείας, με τη "δικαιολογία" ότι η ημερομηνία της βεβαίωσης είχε διαφορά μιας μέρας με την ημερομηνία του δελτίου αποστολής.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Γεωργίας, αν θα τροποποιήσει την 345769/22 - 9 - 97 απόφαση, έτσι ώστε να μην εκδιωχθεί από την αγορά η εγχώρια παραγωγή ακτινιδίων της Ν. Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ