Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καμιά πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη

Ανακοίνωση - καταγγελία του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

"Κανένας χαφιές και προβοκάτορας δεν είναι σε θέση να βάλει φραγμό στην ανάπτυξη του κινήματος. Καμιά τρομοκρατική δράση οποιασδήποτε συμμορίας δεν είναι ικανή να χτυπήσει το φοιτητικό και το νεολαιίστικο κίνημα, το οποίο είναι σε θέση να περιφρουρήσει τις διαδικασίες του, όπως και η ΚΝΕ και το ΚΚΕ τα μέλη τους. Καμιά πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη". Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή τη χτεσινή τραμπούκικη επίθεση στη Νομική. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Δολοφονική συμμορία 60 περίπου ατόμων, οπλισμένων με σιδερολοστούς και σιδερογροθιές, επιτέθηκε στη Νομική σχολή, σήμερα (σ. σ. χτες) το μεσημέρι.Ο συρφετός των θρασύδειλων δολοφόνων έδρασε με οργανωμένο σχέδιο. Διέλυσαν τις γενικές συνελεύσεις του Νομικού και του Οικονομικού πετώντας καπνογόνα και στη συνέχεια, αξιοποιώντας τον πανικό που δημιουργήθηκε στους φοιτητές, χρησιμοποιώντας σπρέι, απομόνωσαν φοιτητές - μέλη της ΚΝΕ, χτυπώντας τους με σιδερολοστούς και σιδερογροθιές, στέλνοντας στο νοσοκομείο 11 φοιτητές και φοιτήτριες, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα. Αμέσως βέβαια φρόντισαν να εξαφανιστούν.

Η σημερινή δολοφονική επίθεση έρχεται σαν συνέχεια της αντικομμουνιστικής υστερίας που καλλιέργησε συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου, και ιδιαίτερα η "Αυγή" και η "Ελευθεροτυπία", παρέχοντας ιδεολογική και ηθική κάλυψη σε αυτές τις συμμορίες.

Αποδεικνύεται έτσι έμπρακτα ο προβοκατόρικος ρόλος που παίζουν οι δύο παραπάνω "εφημερίδες" και αναδείχνονται οι τεράστιες ευθύνες που επωμίζονται.

Η ΚΝΕ κάνει για άλλη μια φορά ξεκάθαρο: Ολες οι απειλές, οι τραμπουκισμοί, ο αντικομμουνισμός, δεν είναι σε θέση να τρομοκρατήσουν τα μέλη της Οργάνωσής μας. Το φοιτητικό κίνημα, το κίνημα της νεολαίας, θα δυναμώνουν συνεχώς σαν αποτέλεσμα της πρωτοπόρας δράσης των μελών και φίλων της ΚΝΕ. Κανένας χαφιές και προβοκάτορας δεν είναι σε θέση να βάλει φραγμό στην ανάπτυξη του κινήματος. Καμιά τρομοκρατική δράση οποιασδήποτε συμμορίας δεν είναι ικανή να χτυπήσει το φοιτητικό και το νεολαιίστικο κίνημα, το οποίο είναι σε θέση να περιφρουρήσει τις διαδικασίες του, όπως και η ΚΝΕ και το ΚΚΕ τα μέλη τους. Καμιά πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ