Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δυναμικά οι μαθητές

Με κυρίαρχο αίτημα την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525/97, το Συντονιστικό Μαθητών Αθήνας καλεί τους μαθητές και τα Συντονιστικά, που έχουν συγκροτηθεί στις πόλεις και τους δήμους της χώρας, να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση που προγραμματίζουν την Κυριακή 22 Νοέμβρη, με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, επιδιώκοντας συνάντηση με τον υπουργό.

Τη συμπαράστασή τους στους αγώνες των μαθητών έχουν δηλώσει η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας,δεκάδες μαζικοί φορείς και σωματεία που συγκροτούν το Συντονιστικό Παιδείας, οι οποίοι και συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη, μαθητές, καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς μαζί με εργαζόμενους και μαζικούς φορείς ανανεώνουν το ραντεβού του αγώνα, στις 11.30 στα Προπύλαια, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, διεκδικώντας: "Κατάργηση του νόμου 2525/97, δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15%, μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα, ανώτατο όριο 20 μαθητές στην τάξη, ακύρωση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ουσιαστική επιμόρφωση εκπαιδευτικών".

Επίσης την Πέμπτη στις 10 το πρωί η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ημέρα εκδίκασης της προσφυγής για την ακύρωση του διαγωνισμού - παρωδία του ΑΣΕΠ. Τη σκυτάλη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, μετά το μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας, παίρνουν σήμερα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης, με το συλλαλητήριο που προγραμματίζουν στις 12 το μεσημέρι στο χώρο μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου. Ηδη με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων οι μαθητές των σχολείων της Θεσσαλονίκης έχουν ξεκινήσει διήμερες και τριήμερες καταλήψεις.

Επίσης από προχτές, βρίσκεται σε κατάληψη και το ΕΠΛ Βέροιας, ενώ χτες αποφάσισαν να προβούν σε καταλήψεις και οι μαθητές από το Λύκειο Διονύσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ