Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Ανεβαίνει συνεχώς η απήχηση της "Δημοκρατικής Ενότητας"

Ολος ο μηχανισμός του Δήμου Νίκαιας, με επικεφαλής τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έχουν επιδοθεί σε ένα ασύλληπτο όργιο ανήθικης προεκλογικής εκστρατείας, αφού, μετατρέποντας σε πολιτικούς τους "ομήρους" τους νεοπροσληφθέντες - παράνομα - στο δήμο, τους χρησιμοποιούν για να μοιράζουν προεκλογικό υλικό εν ώρα εργασίας.

Εκμεταλλευόμενοι με χυδαίο τρόπο την ανάγκη των νέων για δουλιά - αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση - τους εκβιάζουν πολιτικά, λέγοντάς τους ότι αν εκλεγεί η Βέρα Νικολαϊδου θα τους απολύσει. Συνειδητά όμως αποκρύβουν τους υπεύθυνους για την ανεργία, αλλά και αφήνουν στους νεοπροσληφθέντες ψεύτικες ελπίδες μονιμότητας, ενώ όλοι ξέρουν πως προσλήφθηκαν με ημερομηνία λήξης, με συμβάσεις λίγων μηνών.

Χαρακτηριστικό για το προεκλογικό κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Νίκαια είναι το χτεσινό επεισόδιο κατά τη διάρκεια περιοδείας της επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" (ΔΕ) και υποψήφιας δημάρχου, Βέρας Νικολαϊδου, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Εκεί, το κλιμάκιο της ΔΕ έτυχε να συναντήσει προεκλογικό συνεργείο του νυν δημάρχου Τράπαλη, αποτελούμενο στην πλειοψηφία του από νεοπροσληφθέντες και με επικεφαλής του τον γραμματέα της τοπικής οργάνωσης νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, ονόματι Τράγκος, ο οποίος "συμβαίνει" να είναι επόπτης πρασίνου στο Δήμο Νίκαιας! Αυτή η ομάδα εργαζομένων του δήμου μοίραζε ψηφοδέλτια του συνδυασμού του Β. Τράπαλη εν ώρα, μάλιστα, εργασίας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της ΔΕ πήγε να ενημερώσει τον κόσμο για το συμβάν, το εν λόγω στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που δεν είχε απομακρυνθεί, ζήτησε και τα "ρέστα"! Προσπάθησε με κραυγές να καλύψει το αδιαμφισβήτητο γεγονός - για το οποίο επιμελώς αρνήθηκε να απαντήσει επί της ουσίας - αλλά απέτυχε, αφού κανείς από την ομάδα που τον ακολουθούσε... δεν έβγαλε μιλιά.

Εμπιστοσύνη στο λαό

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός καταγγέλθηκε από την Βέρα Νικολαϊδου με δήλωσή της στο "Ρ" αλλά και σε τοπικό κανάλι. "Εμείς ως συνδυασμός δώσαμε μια πολύ δύσκολη και άνιση μάχη", τόνισε η υποψήφια δήμαρχος και συνέχισε: "Σήμερα κιόλας, συνεργεία του δήμου με επικεφαλής στελέχη της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος, άνθρωποι που έχουν προσληφθεί στο δήμο για να προσφέρουν, υποτίθεται, υπηρεσίες στους δημότες, οργώνουν την πόλη με ψηφοδέλτια, κολλάνε αφίσες κλπ. Δηλαδή, είχαμε να αντιμετωπίσουμε, εκτός από τα ψεύδη, τη λασπολογία, και την πολιτική "ομηρία" των προσλήψεων. Εμείς δίνουμε τις δικές μας δυνάμεις στη μάχη και πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα που έχουμε μάς δίνει τη δυνατότητα να είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Και αυτό φαίνεται και από τις περιοδείες και από το ότι οι δημότες της Νίκαιας την πρώτη Κυριακή, για διάφορους λόγους, ψήφισαν για να βγάλουν δημοτικό σύμβουλο. Τον γνωστό, τον φίλο, τον συγγενή κλπ. Αυτή την Κυριακή ψηφίζουν για να βγάλουν δήμαρχο και εκλέγουν το ποια πολιτική θα ακολουθηθεί από τη Δευτέρα. Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι τα προβλήματα θα οξυνθούν. Γι' αυτό έχει σημασία ποιος δήμαρχος θα βγει. Εχουμε εμπιστοσύνη στο κριτήριο του κοκκινιώτικου λαού".

Παντού το μήνυμα αντίστασης

Οσον αφορά τυχόν δυνάμεις στις οποίες υπολογίζει η ΔΕ για το δεύτερο γύρο, η Βέρα Νικολαϊδου τόνισε: "Δεν έχουμε συμφωνίες με κόμματα ή παρατάξεις. Πιστεύουμε όμως ότι ο λαός της Νίκαιας θα καταδικάσει τον κυβερνητικό δήμαρχο. Ηδη το βλέπουμε, έρχονται στα εκλογικά μας κέντρα και παίρνουν ψηφοδέλτιο άνθρωποι από όλες τις πολιτικές παρατάξεις".

Να σημειωθεί, ότι ο κυβερνητικός δήμαρχος έχει στρέψει το προεκλογικό του ενδιαφέρον στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, αφού εκεί είχε μικρά ποσοστά. Ωστόσο, φαίνεται ότι το κλίμα αυτό δεν μπορεί να αντιστραφεί, αφού η περιοδεία που έκανε στην περιοχή πριν λίγες μέρες ήταν μάλλον απογοητευτική.

Αντίθετα, η απήχηση της ΔΕ ανεβαίνει συνεχώς. Ασταμάτητα, πλήθος συνεργείων από φίλους της ΔΕ οργώνουν καθημερινά την πόλη, μεταφέροντας το μήνυμα της αντίστασης σε κάθε γωνιά της Νίκαιας. Η ίδια η υποψήφια δήμαρχος δέχεται σε κάθε περιοδεία ανοιχτές εκδηλώσεις στήριξης από ανθρώπους που δηλώνουν ανοιχτά τη διαφορετική κομματική τους προτίμηση αλλά και τη στήριξή τους στην ίδια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ