Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Ο Δήμος θα παραμείνει προπύργιο του λαού

Δίπλα στους Ρωσοπόντιους παλιννοστούντες βρέθηκε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού της "Δημοτικής Συνεργασίας", Χρήστος Κορτζίδης

"Ολο αυτόν τον καιρό ο Δήμος Ελληνικού έγινε προπύργιο της δικαίωσης και της αξιοπρέπειας, που σταματά κάθε προσπάθεια ρατσισμού και ταπείνωσης των δικαιωμάτων των ανθρώπων". Και με έμπρακτη αυτή την απόδειξη για τη στάση της "Δημοτικής Συνεργασίας για το Ελληνικό" τα 24 προηγούμενα χρόνια που ήταν στη διοίκηση του Δήμου, ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης Χρήστος Κορτζίδης,έκανε χτες το πρωί περιοδεία στους χώρους, όπου οι Ρωσοπόντιοι παλιννοστούντες της περιοχής δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη για την επιβίωση. Που γνώρισαν από την πρώτη στιγμή την εγκατάλειψη και την εκμετάλλευση από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Την ίδια ακριβώς εκμετάλλευση, που επιχειρεί, δυστυχώς, σήμερα εις βάρος τους και ο υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού Ιορδάνης Εφραιμίδης, με ψεύτικες υποσχέσεις για ανύπαρκτες θέσεις εργασίας και επίλυση των προβλημάτων, τα οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - που τον στηρίζει - δημιούργησε. Τα προβλήματα και τις προτάσεις των Ρωσοπόντιων άκουσε χτες το πρωί ο Χρήστος Κορτζίδης.Και για όλα αυτά, ο υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοτικής Συνεργασίας για το Ελληνικό" δεν τους έταξε "λαγούς με πετραχήλια" και δεν τους υποσχέθηκε ανύπαρκτες θέσεις εργασίας. Τους εξήγησε την πραγματική διάσταση της ανεργίας που υπάρχει σήμερα και που μεγαλώνει ακόμη περισσότερο με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Επισήμανε ακόμα τις επιπτώσεις που θα έχουν και στους ίδιους, οι μετατροπές που επιχειρούνται σήμερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και τους λόγους, για τους οποίους είναι κατηγορηματικά αντίθετος με τη μεταφορά των δραστηριοτήτων σε δημοτικές επιχειρήσεις, όπως προτείνει ο συνδυασμός του Ι. Εφραιμίδη.

"Αν με την ψήφο σας, τόνισε ο Χρ. Κορτζίδης, συμβάλλετε σ' αυτό, αύριο όλοι και εσείς και εμείς θα πληρώνουμε και για το σχολείο του παιδιού μας και για όλα όσα σήμερα έχουμε δωρεάν".

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη στάση της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ και του συνδυασμού που αυτή στηρίζει στην περιοχή και επισήμανε ότι στην προσπάθεια να ανέλθουν στην εξουσία του Δήμου "χρησιμοποιούν την υποκρισία για την εξαγορά της ψήφου και από τη μία υπόσχονται στους καταστηματάρχες ότι θα διαλύσουν τη λαϊκή αγορά των Ποντίων και από την άλλη υπόσχονται στους Ρωσοπόντιους ότι θα τους παραχωρήσουν όποιο μέρος επιλέξουν για να πουλούν ελεύθερα την πραμάτειά τους. Ξεχνώντας ταυτόχρονα ότι, κάτω από την πίεση των αντιπροσώπων της αντιπολίτευσης πάρθηκε η απόφαση για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς".

Παράλληλα, ο Χρήστος Κορτζίδης, άκουσε τις προτάσεις των παλιννοστούντων και τους κάλεσε να συσπειρωθούν, να οργανωθούν σαν κοινωνική ομάδα και ενωμένοι να διεκδικήσουν τη λύση των προβλημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ