Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Περίεργες" αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Αποσπάσεις "ημετέρων" εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν πληρούν καν τις κατά το νόμο προϋποθέσεις, στα ΑΕΙ, καταγγέλλονται από εκπροσώπους των εκπαιδευτικών. Και μάλιστα αυτό συνέβη ενώ ο υπουργός Παιδείας μιλούσε για εκλογίκευση των αποσπάσεων...

Ενώ πέρυσι είχαν αποσπαστεί στα ΑΕΙ 466 εκπαιδευτικοί, φέτος το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του τον Ιούλη διαβίβαζε στο ΚΥΣΔΕ ότι οι αποσπάσεις μειώνονται στις 209. Τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου ζητούσε από το ΚΥΣΔΕ να γίνουν άλλες 100 συμπληρωματικές αποσπάσεις για τα ΑΕΙ, από τις οποίες οι 95 αφορούσαν τα ΤΕΦΑΑ, με τη διαβεβαίωση ότι πρόκειται για τις τελευταίες.

Στα τέλη του Σεπτέμβρη, άρχισαν να γίνονται καταγγελίες για επιπλέον αποσπάσεις στα ΑΕΙ και τελικά αποσπάστηκαν 24 καθηγητές και 11 δάσκαλοι. Στο έγγραφο της απόφασης για τις αποσπάσεις μάλιστα, διακρίνονται άλλα ονόματα γραμμένα σε γραφομηχανή και άλλα με τρεις διαφορετικούς γραφικούς χαρακτήρες(!). Ετσι, από τις 209 αποσπάσεις που είχε ανακοινωθεί αρχικά, έφτασαν να υπογραφούν αποσπάσεις εκπαιδευτικών "καθ' υπέρβαση".

Σημειώνεται ότι οι αποσπάσεις στα ΑΕΙ πραγματοποιούνται ύστερα από γνώμη του ΚΥΣΔΕ και για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο της τριετίας, οι υπηρετούντες στα πειραματικά σχολεία δεν αποσπώνται στα ΑΕΙ και δεν μπορεί να αποσπαστεί σε ΑΕΙ της πρωτεύουσας εκπαιδευτικός ο οποίος έχει επιλεγεί ως σχολικός σύμβουλος επαρχιακής πόλης.

Από τους 24 καθηγητές που αποσπάστηκαν τελικά, όπως καταγγέλλεται, οι οκτώ δεν έχουν καν προταθεί από τα ΑΕΙ (μεταξύ τους κι ένας σχολικός σύμβουλος και ένας με οργανική θέση σε πειραματικό σχολείο), οι επτά προτάθηκαν από τα ΑΕΙ, συγκρίθηκαν από το ΚΥΣΔΕ με τους υπόλοιπους που προτάθηκαν και δεν επελέγησαν και οι εννιά προτάθηκαν από τα ΑΕΙ για κάποια τμήματά τους για τα οποία όμως από το υπουργείο Παιδείας δεν προβλεπόταν καμιά απόσπαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ