Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΣΑΡΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ", ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Μήνυμα αντίστασης στην υποβάθμιση της υπαίθρου

- Πώς εκτιμάτε το αποτέλεσμα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής;

- Με το αποτέλεσμα των εκλογών επικυρώθηκε ουσιαστικά το πρόγραμμά μας, όπου ζητούσαμε από τον κόσμο να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση. Κατά την εκτίμησή μας το μήνυμα αυτό στάλθηκε, αφού το 70% του ελληνικού λαού καταδίκασε αυτή την πολιτική, της λιτότητας, του αυταρχισμού και ουσιαστικά την πολιτική που υποβαθμίζει και φέρνει σε δεύτερο ρόλο την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ενα άλλο μήνυμα που βγήκε από τις εκλογές ήταν η καταδίκη του νομοσχεδίου "Καποδίστριας", που χωρίς τη θέληση των πρωτοβάθμιων οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και του ίδιου του λαού, μέσα σε μια νύχτα, επέβαλλε την κατάργηση των κοινοτήτων μας. Με την ψήφο του ο λαός έστειλε το μήνυμα ότι υπεύθυνη για την ερήμωση της υπαίθρου ήταν η πολιτική που εφάρμοσαν μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι ο λαός και τα τοπικά συμβούλια.

- Με ποιες προοπτικές πηγαίνετε στη δεύτερη Κυριακή;

- Η "Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα" πηγαίνει στις εκλογές με μήνυμα νίκης γιατί το πρόγραμμά της είναι αγωνιστικό, διεκδικητικό και δεν έχει να κάνει με δεσμεύσεις και υποσχέσεις. Η "Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα" είναι πάντα δίπλα στα προβλήματα των κατοίκων. Δίπλα στον άνεργο νέο που αναζητά εργασία, δίπλα στον εργάτη που του επιβάλλουν το 3ωρο ή το 15ωρο ανάλογα με τις επιθυμίες του εργοδότη, δίπλα στον αγρότη και τα προβλήματά του. Υποστηρικτής των συνεταιριστικών εργοστασίων που δίνουν ψωμί στον τόπο μας (ΣΒΕΚΙ, Πτηνοτροφικός, Δωδώνη, ΕΛΒΙΖ) και σ' όλα τα άλλα παραγωγικά αγροτικά "εργαλεία" του τόπου, που η κυβέρνηση με την πολιτική της θέλει να τα κλείσει ή να τα πουλήσει στους ιδιώτες.

Τασσόμαστε και δίνουμε μάχη για να μεγαλώσουν οι αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί, οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, τα σωματεία, προκειμένου να έχουμε τους κατοίκους συμπαραστάτες στο μέτωπο που θα δημιουργήσουμε σαν αυριανή Δημοτική Αρχή, ενάντια στη σημερινή τακτική που εφαρμόζει η κεντρική εξουσία.

Αντιτασσόμαστε στις παροχές υπηρεσιών με ανταποδοτικότητα, όπως προβλέπει ο "Καποδίστριας", θεωρώντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι όργανο διεκδικητικό και μόνο με διεκδίκηση από τον κεντρικό προϋπολογισμό θα μπορέσουμε να λύσουμε τα μεγάλα μας προβλήματα. Τη Δευτέρα, είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα είμαστε Δημοτική Αρχή στην Πασαρώνα, την πόλη που φιλοξενεί το 80% του εργατικού δυναμικού του Νομού Ιωαννίνων.

- Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στους κατοίκους της Πασαρώνας;

- Το μήνυμά μας είναι ότι η πολιτική καταδίκη της εφαρμοζόμενης τακτικής μέχρι σήμερα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις πρέπει να ολοκληρωθεί με την ψήφο του λαού και στις εκλογές στις 18 Οκτώβρη. Ευρύτερα πρέπει να στηριχτούν οι δημοτικές κινήσεις, μπροστάρηδες στους αγώνες του λαού. Οπως η "Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα" που την εμπιστεύονται οι κάτοικοι γιατί αγωνίστηκε και θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί τους, για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και της ανεργίας, για την προστασία της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καθώς και τη δημιουργία αγροτικών ιατρείων στην περιοχή μας, ώστε να νιώσει η τρίτη ηλικία ότι έχει συμπαραστάτη δίπλα της τη Δημοτική Αρχή.

Ε. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ