Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Μήνυμα αντίστασης και τη δεύτερη Κυριακή

Κάλεσμα να αντισταθούν και αυτήν την Κυριακή, στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, όπως αυτή εκφράζεται και από τους δύο υποψήφιους νομάρχες Μαγνησίας, απευθύνει η ΝΑΣ στους ψηφοφόρους του νομού. Η παράταξη υπογραμμίζει πως δεν πρέπει να παρασυρθούν από ψευτοδιλήμματα, αλλά να δώσουν την πρέπουσα απάντηση σε όλες τις δυνάμεις της συντήρησης. Απάντηση, που θα στηρίξει τον αγώνα της ΝΑΣ προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Η ΝΑΣ συγχαίρει τους υποψηφίους, φίλους και ψηφοφόρους της που έδωσαν την εκλογική μάχη με ελάχιστα οικονομικά μέσα - σε αντίθεση με τις λοιπές παρατάξεις - αλλά με επιχειρήματα. Σε αυτήν τη μάχη, όπως αναφέρει, έπρεπε να αντιμετωπίσει τον εκβιασμό λαϊκών συνειδήσεων και τον αποκλεισμό των θέσεών της από τη συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης.

Κρίνει θετικό το ποσοστό 9% των ψήφων που συγκέντρωσε και σημειώνει πως υπάρχουν πλέον τα ερείσματα ώστε να δημιουργηθεί μια πλατιά λαϊκή συσπείρωση των ριζοσπαστικών δυνάμεων του νομού που αντιπαλεύουν τις συντηρητικές πολιτικές, είτε προέρχονται από "κεντροαριστερά", είτε από "κεντροδεξιά" σχήματα και κυβερνήσεις.

Καλεί το λαό της Μαγνησίας να μη στηρίξει κανέναν από τους δύο συνδυασμούς που μετέχουν στο δεύτερο εκλογικό γύρο, "να μην πέσει θύμα του γνωστού πλαστού διλήμματος, του λιγότερου κακού, που τόσο κακό έχει κάνει στο μαζικό, λαϊκό, κοινωνικό κίνημα".

Αντιτίθεται στη μετατροπή του Νομαρχιακού Συμβουλίου σε διαχειριστικό όργανο της κυβερνητικής πολιτικής, "όπως το μετέτρεψε ο νομάρχης Μαγνησίας, και ο συνδυασμός της "κεντροαριστεράς", κ. Σκοτινιώτης, υπονομεύοντας τους αγώνες των αγροτών, πρωτοστατώντας στην εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, συμπαρατασσόμενος με τα ΜΑΤ ενάντια στον αγώνα των εκπαιδευτικών". Επισημαίνει πως στην ίδια λογική κινήθηκε και ο προσκείμενος στη ΝΔ συνδυασμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται σήμερα ο έτερος υποψήφιος νομάρχης Κ. Καλλές.Ετσι, ζητά οι ψηφοφόροι να στείλουν μήνυμα αντίστασης, την Κυριακή, με όποιον τρόπο κρίνουν πρόσφορο.

Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη για εφαρμογή απλής αναλογικής στις εκλογές και για τους δυο βαθμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Σημειώνει πως με το σημερινό σύστημα, η ΝΑΣ με 9% λαμβάνει μόλις μια έδρα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ενώ οι δύο "μονομάχοι" της Κυριακής, στο δεύτερο γύρο μπορούν να εκλέξουν νομαρχιακό σύμβουλο με μόλις 2,2%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ