Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ"
Μεγάλη συγκέντρωση στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου

"Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την υποστήριξη των συμφερόντων του λαού, των ανθρώπων του μόχθου και του μεροκάματου, των μικρομεσαίων στρωμάτων, των επαγγελματιών. Γι' αυτό θέλουμε ΤΑ, που θα εξυπηρετεί όχι τα συμφέροντα των μεγάλων, αλλά των μικρών εισοδημάτων, που θα μάχεται για την κοινωνική αλληλεγγύη, για τον Πολιτισμό, για τη δημιουργία ανθρώπινων συνθηκών ζωής, που θα νοιάζεται για να λυθούν τα καθημερινά μικρά προβλήματα τοπικής σημασίας, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα που καθορίζουν το μέλλον του τόπου".

Αυτά τόνισε, μιλώντας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της "Αγωνιστικής Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς" (ΑΔΕΚ) η υποψήφια δήμαρχος Σοφία Τεμεκενίδου. Στην πολυπληθή και γεμάτη παλμό συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε και ο υποψήφιος νομάρχης Μιχ. Σπυριδάκης,ενώ στο τέλος έγινε παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της παράταξης.

Η Σοφία Τεμεκενίδου υπογράμμισε ότι στις εκλογές αυτές θα έχουν τη δυνατότητα οι δημότες της Καλαμαριάς, να καταδικάσουν με την ψήφο τους την πορεία της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, του ξεπουλήματος, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. "Με την έννοια αυτή, οι εκλογές είναι πολιτικές και για το λόγο αυτό το αποτέλεσμα θα χρησιμοποιηθεί σαν έγκριση ή μη του ελληνικού λαού στην πολιτική που ακολουθείται στην ΤΑ. Ο πολίτης θα κρίνει τη στάση που κράτησαν οι τοπικοί του άρχοντες στην ανατροπή του ρόλου της Τ Α και από ένα θεσμό λαϊκό, δημοκρατικό, διεκδικητικό, συμπαραστάτη του λαού, τον έχουν μετατρέψει σε υπηρέτη της κυβερνητικής εξουσίας και σε μοχλό προώθησης και εφαρμογής της σκληρής, μονόπλευρης λιτότητας, της ακόμη μεγαλύτερης εξυπηρέτησης του κεφαλαίου, των δραστικών περικοπών και του περιορισμού των κοινωνικών παροχών. Αυτό που ήταν παλιότερα ο δήμος, δηλαδή μια τοπική εξουσία άμεση, με κοινωνικά χαρακτηριστικά, κοντά στο λαό και τα προβλήματά του, που πάλευε και συνέπασχε μαζί του, αδυνατίζει μέρα με τη μέρα και κατευθύνεται στη λογική της διαχείρισης", υπογράμμισε η Σοφ. Τεμεκενίδου.

Εξάλλου, αναφερόμενη στο κλίμα αναβρασμού που επικρατεί τις μέρες αυτές, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους περιέγραψε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην Καλαμαριά από άποψη σχολικής στέγης. "Στην πόλη μας ο πρωινός κύκλος μαθημάτων είναι ένα όνειρο, αφού λίγα δημοτικά και ένα μόνο γυμνάσιο και λύκειο λειτουργεί με τον πρωινό κύκλο. Αντί όμως ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο να μπαίνουν μπροστά και να διεκδικούν χρήματα για απαλλοτριώσεις χαρακτηρισμένων οικοπέδων, αντίθετα ένα ένα αποχαρακτηρίζονται τα οικόπεδα", επισήμανε η υποψήφια δήμαρχος Καλαμαριάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμικές συγκεντρώσεις(2006-10-13 00:00:00.0)
«Οχι» στην πολιτική του ξεπουλήματος(2006-03-15 00:00:00.0)
Με τον Δαμιανό Παπαδόπουλο στην Καλαμαριά(2002-03-12 00:00:00.0)
Αποφασιστικό βήμα μπροστά(1998-10-07 00:00:00.0)
Η πόλη μας έχει ανάγκη από δημοτικούς άρχοντες - αγωνιστές(1998-08-28 00:00:00.0)
Στις πιο μαύρες μέρες μας ξαναγυρίζει η κυβέρνηση(1998-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ