• Λεων. Αυδής: "Θέλουν να απαγορέψουν τους τρόπους άμεσης μετάδοσης του ανατρεπτικού λόγου"
  • - Το φασιστικού τύπου κείμενο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) που προωθεί τη φίμωση της άλλης, διαφορετικής φωνής, υιοθέτησε ουσιαστικά η Επιτροπή, με τη συμμετοχή... - 1998-09-12 00:00:00.0"/>
  • Λεων. Αυδής: "Θέλουν να απαγορέψουν τους τρόπους άμεσης μετάδοσης του ανατρεπτικού λόγου"
  • - Το φασιστικού τύπου κείμενο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) που προωθεί τη φίμωση της άλλης, διαφορετικής φωνής, υιοθέτησε ουσιαστικά η Επιτροπή, με τη συμμετοχή... - 1998-09-12 00:00:00.0" /> Υπέγραψαν "κώδικα φίμωσης" | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 14
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    Υπέγραψαν "κώδικα φίμωσης"
    • Φασιστικού τύπου "Κώδικας Δεοντολογίας" για τις ερχόμενες εκλογές, υπέγραψαν χτες υπουργείο Εσωτερικών, ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ
    • Λεων. Αυδής: "Θέλουν να απαγορέψουν τους τρόπους άμεσης μετάδοσης του ανατρεπτικού λόγου"

    Το φασιστικού τύπου κείμενο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) που προωθεί τη φίμωση της άλλης, διαφορετικής φωνής, υιοθέτησε ουσιαστικά η Επιτροπή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Εσωτερικών,της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας και της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας,η οποία παρουσίασε χτες τον κώδικα δεοντολογίας για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    Πρόκειται για ένα ευχολόγιο ορισμένων κανόνων - καθώς η τήρησή τους επαφίεται στην αυτοπειθαρχία των υποψηφίων και των παρατάξεών τους - δρομολογώντας ωστόσο, την εν καιρώ θέσπισή του σε νόμο. Κάτι που σημείωσαν και με δηλώσεις τους, τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλος,όσο και οι εκπρόσωποι των ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ.

    Ο κώδικας δεοντολογίας, που υπογράφτηκε χτες από τους παραπάνω φορείς, βάλλει κατά της αφίσας, του αεροπανό και "οποιωνδήποτε μορφών περιβαλλοντικής ρύπανσης", σε μια σαφή προσπάθεια να φιμώσουν τους υποψήφιους και τις παρατάξεις των οποίων η διαφορετική, η μη αρεστή, άποψη δεν "περνά" στα μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, οι εμπνευστές του κειμένου θεωρούν πως ένας τέτοιος πολιτικός λόγος δεν είναι "ευπρεπής".

    Κατά τα άλλα, ο κώδικας προβλέπει την απαγόρευση δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων 15 μέρες πριν τις εκλογές, καθώς και κατά τη βδομάδα πριν τη μέρα της επαναληπτικής ψηφοφορίας - 18 Οκτώβρη. Προβλέπει επίσης τη δημοσιοποίηση των προεκλογικών δαπανών και πόρων των υποψηφίων και των παρατάξεων μετά τις εκλογές. Την τήρηση των κανόνων του Κώδικα Δεοντολογίας θα ελέγχουν διαπαραταξιακές επιτροπές σε τοπικό επίπεδο, ενώ την εποπτεία θα έχουν οι συμμετέχοντες στην επιτροπή.

    Με δήλωσή του στο "Ρ" ο Λεων. Αυδής, επικεφαλής της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα", τόνισε: "Η θέσπιση κάποιων όρων κώδικα δεοντολογίας, έστω κι αν αυτοί δεν έχουν άμεση και αναγκαστική ισχύ, έγινε μετά από συμφωνία των κοινωνών της κυρίαρχης αντίληψης. Κι αυτή τείνει στην εξυπηρέτηση των ίδιων σκοπών που επιδιώκει το φασιστικό σχέδιο της ΕΕΤΑΑ. Δηλαδή, θέλουν να απαγορέψουν τους τρόπους άμεσης μετάδοσης του ανατρεπτικού λόγου, αφού ο κυρίαρχος λόγος μεταδίδεται σχεδόν αποκλειστικά από τα ΜΜΕ και υποστηρίζεται με άφθονα οικονομικά μέσα".


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ