Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγιασμός μες στα συντρίμμια

Στο 61ο Γυμνάσιο - Λύκειο Γκράβας βρέθηκε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Λεων. Αυδής, όπου ευχήθηκε στους μαθητές να "παλέψουν για να κερδίσουν τον κόσμο τους"

"Χρειάζεται δύναμη για να αντιμετωπίσετε τον κόσμο φιλικά. Πρέπει να ξεπεράσετε τους σκοταδισμούς, τις σκοταδιστικές αντιλήψεις, τα ψεύτικα ιδανικά. Ο κόσμος είναι δικός σας και πρέπει να τον κερδίσετε".

Αυτή ήταν η ευχή - προτροπή του Λεων. Αυδή,υποψηφίου δημάρχου Αθήνας της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα",προς τους μαθητές και τις μαθήτριες του 61ου Γυμνασίου και Λυκείου, στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, για τη νέα σχολική χρονιά.

"Σε εσάς τους νέους, προσφέρουν πολλές ψευτιές. Εκείνο που φοβάμαι, είναι μήπως πολλοί από σας γυρίσουν την πλάτη τους στον κόσμο και τη ζωή, κάτι που θα είναι καταστροφικό", συνέχισε ο Λεων. Αυδής. Και πρόσθεσε: "Οταν μιλάω σε νέους και νέες, αισθάνομαι "φόβο" και "δέος", γιατί βλέποντας στα μάτια τους, εκφράζεται η χαρά και η θέληση που αυτά τα παιδιά έχουν για τη ζωή. Για να γνωρίσουν τον κόσμο".

Στη συνέχεια ο Λεων. Αυδής, επισκέφτηκε τους συλλόγους καθηγητών των σχολείων, στους οποίους μεταξύ άλλων είπε: "όταν οι καθηγητές απευθύνεστε, στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες ενταφιασμού του θέματος, θα ήταν καλύτερο να κοινοποιείτε το πρόβλημα σε όλες τις παρατάξεις του συμβουλίου". Και συμπλήρωσε: "Αναφορικά με τα νέα μέτρα μπορείτε να στέλνετε τις θέσεις και τις απόψεις σας, με τις οποίες θα μπορείτε να εκφράζετε την επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία προς αυτά τα μέτρα".

Ο Λεων. Αυδής επισήμανε στους καθηγητές ότι οι πολιτιστικές και μορφωτικές εκδηλώσεις των νέων πρέπει να γίνονται προκειμένου "οι μαθητές να έρχονται σε επαφή με τον κόσμο και να τον γνωρίσουν". Και κατέληξε: "Πόσο μάλλον σε αυτό το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, που με τους περίπου 7.000 μαθητές, είναι σαν γκέτο που κάνει τους νέους να αισθάνονται σαν να είναι σε αποικία λεπρών"...

Τα έργα ακόμα... συνεχίζονται

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, περιοδεύοντας στους χώρους του σχολείου, συνάντησε εικόνες που, μόνο σε σχολείο που θα λειτουργήσει τη Δευτέρα δεν παρέπεμπαν. Το μόνο που θύμιζε κάτι τέτοιο, ήταν η ταμπέλα: "61ο Γυμνάσιο - Λύκειο Αθηνών"... Σπασμένες μπασκέτες, σωροί σκουπιδιών, διαλυμένες αίθουσες, σπασμένα τζάμια και εισπνοές τσιμεντόσκονης. Η εικόνα του σχολείου δύο μέρες πριν μπουν μέσα οι μαθητές. Κάτι που έχουν κάνει, όπως μας είπαν οι καθηγητές, κλέφτες που μέσα σε 15 μέρες το έχουν ληστέψει δύο φορές...

Και δεν είναι μόνο αυτά. Ο αύλιος χώρος του 61ου Γυμνασίου και Λυκείου, έχει πάψει ουσιαστικά να υπάρχει, αφού ακόμη και σήμερα εκτελούνται τα έργα, που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα παιδιά δε θα μπορούν να παίζουν ούτε καν μπάσκετ, αφού στο χώρο που παλιότερα υπήρχαν δύο γήπεδα μπάσκετ και δύο γήπεδα βόλεϊ, μετά τα έργα, θα υπάρχει ένα γήπεδο μπάσκετ για να παίζουν μαθητές δύο σχολείων (!). Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι σύλλογοι καθηγητών και οι διευθυντές των σχολείων είχαν εναντιωθεί - όπως οι ίδιοι μας είπαν - στα έργα. Φαίνεται όμως, ότι δεν ίδρωσε... το αυτί του δήμου και άρχισε τα έργα στη διάρκεια του καλοκαιριού, με την προϋπόθεση ότι θα είχαν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ολη αυτή η επικίνδυνη κατάσταση, τόνισε ο Λεων. Αυδής, έχει τεθεί υπόψη των αρμοδίων, με καταγγελία του και προειδοποίηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων στις 6.8.1998.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ