Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Νέα σχολική χρονιά με φόντο το... ΜΕΤΡΟ!

Τα σχολειά μιας από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές του Πειραιά, της περιοχής Γκάζι - Παπαστράτου,επισκέφθηκε χτες το πρωί ο Παναγιώτης Σαλπέας,υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της παράταξης "Πειραιάς- Αναγέννηση", για να ευχηθεί στους μαθητές, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Πρόκειται για το 1ο και 7ο δημοτικά σχολεία που συστεγάζονται, σε μια περιοχή όπου απουσιάζει εντελώς το πράσινο και που οι εναπομείναντες ελεύθεροι χώροι θυσιάζονται στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Τα παιδιά στοιχίστηκαν για τον αγιασμό με φόντο το τεράστιο σούπερ μάρκετ "Μετρό", που χτίστηκε ακριβώς στο χώρο, όπου με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά προόριζε για πράσινο.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τη δημοτική αρχή να δώσει άδεια αλλαγής χρήσης του χώρου, ο οποίος ανήκε στον γνωστό επιχειρηματία Εμφιετζόγλου και ο οποίος τον πούλησε στη "Μετρό". Το γεγονός ότι ουδέποτε ακυρώθηκε η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, καθιστά την πράξη της δημοτικής αρχής ηθικά απαράδεκτη και τυπικά παράνομη.

Ο Π. Σαλπέας ευχήθηκε στους μαθητές, δασκάλους και γονείς καλή σχολική χρονιά. Κάλεσε επίσης τους γονείς να συνεργαστούν με τους εκπαιδευτικούς, αλλά και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τα προβλήματα που θα προκύψουν. Οσο για τους μαθητές, τους είπε να διαβάζουν, αλλά να μην ξεχνούν και το παιχνίδι.

Περιοδεία στο Γκάζι

Εξάλλου, ο Π. Σαλπέας συνέχισε και χτες την περιοδεία του στην περιοχή Γκάζι - Παπαστράτος, η οποία είχε ξεκινήσει από την Τετάρτη, με τη συνοδεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού. Πρόκειται για μια επί το πλείστον εμποροβιοτεχνική περιοχή που έχει συνδέσει την οικονομική της ανάπτυξη εδώ και δεκαετίες με το λιμάνι και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Οι παλιότεροι επαγγελματίες θυμούνται την οικονομική ακμή της περιοχής. Στην περιοδεία όμως όλοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την τραγική πτώση του "τζίρου", αποτέλεσμα των αντιαναπτυξιακών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής.

Καθόλου κολακευτική για τη σημερινή δημοτική αρχή είναι και η γνώμη που έχει γι' αυτήν ο κόσμος της περιοχής. Ολοι την κατηγόρησαν για εγκατάλειψη και για μετατροπή της σχεδόν σε σκουπιδότοπο... Ενας επαγγελματίας μάλιστα είπε πως η εμπορική γειτονιά έχει τη χειρότερη εικόνα από τον πόλεμο και μετά. Ο Π. Σαλπέας κάλεσε τους επαγγελματίες της περιοχής να αναδείξουν τη δημοτική αρχή που πραγματικά τους αξίζει και που θα είναι συμπαραστάτης στον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2014-04-25 00:00:00.0)
Να έρθουν στο προσκήνιο οι άνθρωποι του μόχθου(1998-09-27 00:00:00.0)
Πολλά μπορούν να αλλάξουν(1998-09-27 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες για την παιδεία(1996-05-22 00:00:00.0)
Σταματήστε τον(1996-05-14 00:00:00.0)
Είναι και παράνομες οι αυξήσεις(1995-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ