Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δώστε τέλος στην αντιλαϊκή πολιτική

Περιοδεία του Αντώνη Αντύπα, στελέχους της ΝΑΣ, στο Δυτικό Αεροδρόμιο

"Σε αυτές τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές κρίνεται η πολιτική της κυβέρνησης. Γι' αυτό το λόγο τα σημάδια καταδίκης και αγώνα πρέπει να είναι έντονα και ουσιαστικά. Δεν πάει άλλο, πρέπει να σταματήσει εδώ η σκληρή πολιτική που μας επιβάλλουν".

Αυτό το μήνυμα έστειλε χτες ο Αντώνης Αντύπας,στέλεχος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), σε περιοδεία που έκανε στη Διεύθυνση Προμηθειών Υλικού, στο Δυτικό Αεροδρόμιο, καθώς και στις Διοικητικές Υπηρεσίες της "Ολυμπιακής Αεροπλοϊας".

"Κάποιοι, εσκεμμένα, υποβιβάζουν τη σημασία αυτών των εκλογών, με το πρόσχημα ότι κρίνεται απλά το έργο του νομάρχη ή του δημάρχου, αλλά στην ουσία κρίνεται η πολιτική που εφαρμόζουν. Η πιθανή επιτυχία της κυβέρνησης στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση θα σημαίνει και την αποδοχή της πολιτικής της. Πόσοι από τους δημάρχους και τους νομάρχες κατέβηκαν μαζί σας στις πορείες, στάθηκαν στο πλευρό σας, όταν η κυβέρνηση προσπαθούσε να ξεπουλήσει την "Ολυμπιακή Αεροπορία", την Ιονική και τόσες άλλες δημόσιες υπηρεσίες; Ποια ήταν η στάση τους απέναντι στην εκχώρηση των συγκοινωνιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο;", επισήμανε ο Αντ. Αντύπας στους εργαζόμενους της "Ολυμπιακής".

Οι εργαζόμενοι, στο ερώτημα του στελέχους της ΝΑΣ, απάντησαν ότι "ο ρόλος τόσο του δημάρχου όσο και του νομάρχη είναι σημαντικός και για τα γενικότερα προβλήματα της χώρας. Κατά το διάστημα που κάναμε κινητοποιήσεις για την "Ολυμπιακή Αεροπορία", τα σωματεία μας είχαν απευθυνθεί στους γύρω δήμους για να τους εκφράσουν αλληλεγγύη. Ο δήμαρχος Ελληνικού ήταν ο μόνος που εξέφρασε την υποστήριξή του".

"Διάφορες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι μονόδρομος ή κάτι σαν φυσικό φαινόμενο. Σε όλους τους μονόδρομους υπάρχει και ένα τέλος, ένας δρόμος. Ο δρόμος του αγώνα και όχι της μοιρολατρίας που προσπαθούν να καλλιεργήσουν", υπογράμμισε ο Αντώνης Αντύπας.

Αναφερόμενος στο κριτήριο επιλογής για την ανάδειξη νομάρχη και δημάρχου, τόνισε: "Υπάρχουν δύο "μοντέλα" - εικόνες υποψηφίων. Το ένα μοντέλο είναι αυτό του συμβιβασμένου με τις κυβερνητικές επιταγές και το άλλο είναι αυτό του αγωνιστή, του διεκδικητή, του μαχητή. Να μην σταθούμε στα προγράμματα, στις εντυπωσιακές προτάσεις και στις καλές δηλώσεις. Το κριτήριό μας πρέπει να είναι ταξικό". Και κατέληξε: "Συσπειρωθείτε, αγωνιστείτε με τη ΝΑΣ. Ενισχύστε τα σωματεία. Να ορθώσουμε το δικό μας μέτωπο με αγωνιστές δημάρχους και νομάρχες, απέναντι στο μέτωπο που έχουν συγκροτήσει κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ