Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Τα προβλήματα δε λύνονται με ευχές

Επίσκεψη της Βέρας Νικολα'ϊδου σε πολλά σχολεία της Νίκαιας

Πολλά σχολεία της Νίκαιας επισκέφτηκε χτες κλιμάκιο της "Δημοκρατικής Ενότητας Νίκαιας", με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Βέρα Νικολαϊδου, για να ευχηθούν στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς καλή σχολική χρονιά.

Ξεκινάει μια χρονιά με πολλά προβλήματα για την παιδεία, δήλωσε η Β. Νικολαϊδου και υπογράμμισε την αναγκαιότητα δημιουργίας μετώπου για τη διασφάλιση δημόσιας και δωρεάν παιδείας, ενώ τάχθηκε επίσης κατά των συγχωνεύσεων τάξεων και σχολείων.

Αναφερόμενη στην πολιτική της δημοτικής αρχής τόνισε ότι τα προβλήματα δε λύνονται μόνο με ευχές, τη στιγμή που στην πόλη προωθούνται συμπήξεις και μεταφορές σχολείων, για να "μπαλωθούν" εις βάρος των μαθητών οι ελλείψεις σε κτίρια. Υπενθύμισε, επίσης, ότι υπάρχουν δεσμευμένοι χώροι για σχολειά, που όμως παραμένουν ανεκμετάλλευτοι και κατήγγειλε τη διάλυση του ΟΣΚ από την κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική αρχή αποφάσισε τη μεταφορά με λεωφορείο των παιδιών που αποφοίτησαν από το 5ο και 9ο Γυμνάσιο, στο κτίριο τεχνικού λυκείου που βρίσκεται στην άλλη άκρη της πόλης! Με αυτό τον τρόπο αποδέχεται την απόφαση του προϊστάμενου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για μεταφορά των παιδιών σε εκείνο το κτίριο, γεγονός που είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τους συλλόγους γονέων, αφού υπάρχουν τρία λύκεια κοντά που θα μπορούσαν να πάνε οι απόφοιτοι των δύο γυμνασίων.

Σε ανακοίνωσή της, η "Δημοκρατική Ενότητα", αφού εκφράζει την ανησυχία της για το νέο εξεταστικό σύστημα στα λύκεια, καταγγέλλει τη σημερινή δημοτική αρχή ότι δεν πήρε θέση και δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τα προβλήματα της παιδείας στην πόλη. Τονίζει, επίσης, ότι κατασπαταλήθηκαν κονδύλια για επισκευή και συντήρηση σχολείων σε τέτοιο βαθμό, που οι διευθυντές αρνήθηκαν να υπογράψουν τους πίνακες δαπανών και τελικά υπογράφτηκαν από διορισμένους από τον δήμο προέδρους σχολικών επιτροπών.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα η παντελής απουσία της σημερινής Δημοτικής Αρχής από όλες τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και προβάλλονται τα αιτήματα που θέτει η παράταξη. Ανάμεσά τους τον πλήρη εξοπλισμό των σχολείων με εποπτικά μέσα και εργαστήρια και η άμεση κατασκευή έξι νηπιαγωγείων, δύο γυμνασίων και τριών λυκείων, η λειτουργία ολοήμερου δημοτικού σχολείου χωρίς οικονομική επιβάρυνση των γονιών και η ολοκλήρωση των σχολών "Ηράκλειτος".

Και στις σχολές "Ηράκλειτος"

Η Βέρα Νικολαϊδου παραβρέθηκε επίσης στον αγιασμό των σχολών "Ηράκλειτος", συνοδευόμενη από το δάσκαλο και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Μίχο.

Χαιρετώντας τους μαθητές, ο εκπρόσωπος των καθηγητών εξήρε εμμέσως πλην σαφώς - και μάλιστα μπροστά στον δήμαρχο Νίκαιας Βασίλη Τράπαλη - το σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό των σχολών "Ηράκλειτος", καθώς και το ρόλο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, στην επίτευξη αυτής της τεχνολογικής σχολής. Η Β. Νικολαϊδου ευχήθηκε "καλή χρονιά" στους μαθητές, εκ μέρους της "Δημοκρατικής Ενότητας" και υπογράμμισε ότι οι 80 μαθητές, που ξεκινούν τις σπουδές τους αυτή τη χρονιά, αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο μόρφωσης που παρέχεται στη σχολή και η φήμη της έχει ξεπεράσει τα όρια της πόλης. Ακόμα επισήμανε ότι ο φετινός συνολικός αριθμός των μαθητών του "Ηράκλειτου", θα ξεπεράσει κατά πολύ τους 330.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Β. Τράπαλης δεν κρατήθηκε στο χαιρετισμό του και - εμμέσως πλην σαφώς - υποσχέθηκε στους μαθητές δουλιά στις δημοτικές επιχειρήσεις, όταν τελειώσουν τις σπουδές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ