Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
Αρνητικές οι συνέπειες από τις αλλαγές

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς ο υποψήφιος Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Σπυριδάκης, επισκέφθηκε χτες το 2ο Λύκειο Νεάπολης (πρώην ΕΠΛ) και συζήτησε με τους καθηγητές τις προοπτικές και τα αναμενόμενα προβλήματα της νέας σχολικής χρονιάς.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Μιχ. Σπυριδάκης σε δηλώσεις του επισήμανε ότι στο διδακτικό προσωπικό επικρατεί "σύγχυση και αμηχανία για το τι πρόκειται να γίνει φέτος με τις περίφημες μεταρρυθμίσεις του υπουργείου τού κ. Αρσένη. Είναι και αυτοί σε άγνοια και αμηχανία και διακατέχονται από φόβο για το πώς θα λειτουργήσουν και τι προβλήματα θα προκύψουν στην πορεία από αυτή την αλλαγή που ξεκινά φέτος".

"Η πεποίθησή μου είναι", συνέχισε ο Μιχ. Σπυριδάκης, "ότι στο δοσμένο σχολείο με τις συζητήσεις που έκανα με τους καθηγητές, ο τρόπος λειτουργίας του ήταν εκείνος που επέτρεπε να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του σχολείου. Θεωρούμε ότι η νέα μορφή του σχολείου που τώρα επιχειρείται θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους καθηγητές".

Στη σχολική χρονιά που τώρα αρχίζει, κατέληξε ο Μιχ. Σπυριδάκης, "υπάρχουν πάλι οι διάφοροι κύκλοι μαθημάτων, πρωινοί και απογευματινοί, υπάρχουν χώροι σχολείων ακατάλληλοι - σε αποθήκες και μαγαζιά γίνεται διδασκαλία - υπάρχουν πολλά κενά σε διδακτικό προσωπικό που θα χρειαστεί κάμποσος χρόνος να καλυφτούν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ