Παρασκευή 28 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η πόλη μας έχει ανάγκη από δημοτικούς άρχοντες - αγωνιστές

Συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, στο πάρκο Κρήτης

"Σε όλη την Ελλάδα ξεπουλιούνται τα πάντα. Η αντιμετώπιση του ξεπουλήματος απαιτεί συντονισμένο αγώνα σε εθνικό επίπεδο, κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. Είναι δυνατόν να αδιαφορεί γι' αυτό το πελώριο ζήτημα ο κάθε δήμαρχος ή να το αντιμετωπίζει με τη λογική "μακριά από μας και ό,τι θέλει ας γίνει";", αναρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Γιώργος Τεμεκενίδης,μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στην πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στο πάρκο Κρήτης το βράδυ της Τετάρτης.

Συνεχίζοντας, ο Γ. Τεμεκενίδης τόνισε: "Η Θεσσαλονίκη για να αναπτυχθεί, να έχει προοπτική, απαιτείται σοβαρή ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα. Ανάπτυξη δηλαδή της βιομηχανίας, αλλά και της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, ανάπτυξη και στήριξη των συνεταιρισμών, για να γίνουν αυτοί και το δημόσιο κύριος φορέας ανάπτυξης. Γι' αυτό η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από μπροστάρηδες, αγωνιστές δημάρχους και νομάρχη. Και τέτοιοι είναι οι υποψήφιοι που υποστηρίζει το ΚΚΕ. Αγωνιστές για μια άλλη πολιτική στο νομό και την περιοχή και όχι δημοτικούς άρχοντες συμβιβασμένους. Ο λαός δεν πρέπει να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, δεν πρέπει να συγχωρεί τη συμμόρφωση των αιρετών στα αντιλαϊκά μέτρα και στις ιδιωτικοποιήσεις, στη φορολογική ληστεία, στην καταλήστευση του εργατικού δυναμικού".

"Στην πολιτική", επισήμανε, "δε μετράνε οι προθέσεις του κάθε υποψήφιου αλλά η πράξη του, η τοποθέτησή του, αν θα συμμορφωθεί ή θα αψηφήσει τις εντολές και αν θα τις αντιπαλέψει. Δεν αρκεί η κριτική στην κυβέρνηση, δεν αρκούν τα διάφορα οράματα στις αποκεντρώσεις. Σημασία έχει πώς βλέπει ο κάθε συνδυασμός το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, στη βάση του οποίου μετατρέπεται εξ ολοκλήρου η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πολιτικό και οικονομικό όργανο των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, μετατρέπεται σε ένα γρανάζι του κρατικού μηχανισμού. Κυβερνητικός υπάλληλος δεν είναι μόνο ο αιρετός που υπηρετεί την κυβέρνηση, αλλά και αυτός που υπακούει τους νεοφιλελεύθερους νόμους που διέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο τόπος και η πόλη μας δεν έχουν ανάγκη από κυβερνητικούς υπαλλήλους. Η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη έχουν ανάγκη από τοπικούς άρχοντες που θα είναι μπροστάρηδες στους λαϊκούς αγώνες".

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Γ. Τεμεκενίδης κάλεσε τον εργάτη και τον υπάλληλο, τον αγρότη και τον επαγγελματία, τη γυναίκα που ανήκει στα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, να στηρίξουν με τη συμμετοχή και τη δράση τους, με την ψήφο τους, τις Κινήσεις, τους δημάρχους, τους νομάρχες που στηρίζει το ΚΚΕ. Για ν' αρχίσει να ανοίξει σιγά σιγά ο δρόμος για μια συνολικότερη αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, για μια άλλη πορεία για το λαό και τον τόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ