Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣΑ
Προκλητικός ο Ε. Γιαννόπουλος

Προκλητικός και υβριστής, για άλλη μια φορά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος.Με μια επιστολή 42 σελίδων, που έστειλε στον πρόεδρο του ΔΣΑ Α. Ρουπακιώτη, "έσυρε τα εξ αμάξης" στους πάντες και κανένας δε γλίτωσε από το υβρεολόγιό του.

Ο Ε. Γιαννόπουλος χαρακτηρίζει "κατάπτυστο" το ψήφισμα της Ολομέλειας των δικηγόρων στις 25 - 2 - 1998, που εκδόθηκε με αφορμή τα γεγονότα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όταν ο υπουργός έβρισε τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ και έγινε κατάληψη του υπουργείου από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, ενώ την ίδια μέρα δεν επέτρεψε τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους να εισέλθουν στο υπουργείο για να καλύψουν τα γεγονότα.

Στην επιστολή του, ο Ε. Γιαννόπουλος κατηγορεί και τους πρώην προέδρους του ΔΣΑ, τους οποίους χαρακτηρίζει "κυριολεκτικώς αποτυχημένους", με αφορμή την κοινή δήλωσή τους, με την οποία αποδοκίμαζαν τις ενέργειές του. Την ανακοίνωση των πέντε πρώην προέδρων του ΔΣΑ χαρακτηρίζει "κατάπτυστη" και τους υπογράφοντες Ε. Μαχαίρα, Επ. Ζαφειρόπουλο, Φ. Κουβέλη. Σ. Πολύδωρα και Τ. Παππά ως "συκοφάντες".

Φυσικά, δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει, όπως μόνιμα το συνηθίζει, τις γνωστές πλέον κατηγορίες και ύβρεις κατά του ΚΚΕ.

Τέλος, ο υπουργός, κατά την προκλητική του τακτική, ζητάει και τα ρέστα, αφού βάζει ως όρο ότι, για να αποκατασταθούν οι σχέσεις μεταξύ υπουργείου και ΔΣΑ, θα πρέπει ο πρόεδρος του συλλόγου να συγκαλέσει τη συντονιστική επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων και, ούτε λίγο - ούτε πολύ, να του ζητήσουν και συγνώμη!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ