Τρίτη 27 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει τη στάση συμβιβασμού της πλειοψηφίας

Σε μια στιγμή που ο δικηγορικός κόσμος δέχεται επίθεση στα ασφαλιστικά του δικαιώματα, η ηγεσία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ) λειτουργεί προκλητικά ως «πλασιέ» της ιδιωτικής ασφάλισης, αντί να προχωρήσει σε άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης του συλλόγου και κινητοποίηση ολόκληρου του κλάδου. Αυτό καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων Αθήνας» και καλεί τους μισθωτούς, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους της Αθήνας να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους και να απαιτήσουν την άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης του ΔΣΑ, για να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο σύλλογο.

Στο μεταξύ ο δικηγόρος Γιάννης Γουσέτης δεν αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου του ΔΣΑ Δ. Παξινού να συμμετάσχει στην Επιτροπή για το Ασφαλιστικό, εξηγώντας αυτή του την απόφαση με την παρακάτω δήλωση:

«Από τη Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων προτάθηκα ως μέλος της Επιτροπής που πρόκειται να συσταθεί από τον υπουργό Απασχόλησης για να συζητήσει τα όσα ήδη έχει εξαγγείλει ο υπουργός για την ενοποίηση του Ταμείου Νομικών και των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων των δικηγόρων με άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Επειδή είμαι πεπεισμένος ότι είναι χωρίς νόημα κάθε διάλογος με το υπουργείο για το θέμα αυτό, αφού πρόκειται περί ειλημμένων αποφάσεων, που θα θίξουν κεκτημένα δικαιώματα των ασφαλισμένων και συνταξιούχων και θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία των δικηγόρων, από τις οποίες δεν πρόκειται να αποστεί η κυβέρνηση στα πλαίσια οποιουδήποτε ψευτοδιαλόγου, αλλά μόνο αν εξαναγκαστεί από τον καθολικό ξεσηκωμό των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, δηλώνω ότι δεν αποδέχομαι τη συμμετοχή μου στην επιτροπή, πράγμα που γνωστοποίησα ήδη στον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων κ. Δ. Παξινό».

Τέλος, με κοινή δήλωσή τους 11 σύμβουλοι του ΔΣΑ ζητούν από τον πρόεδρο του ΔΣΑ Δ. Παξινό τη σύγκληση γενικής συνέλευσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ