Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Ιούνη 1998

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Επιχειρούν τον αποπροσανατολισμό και την παγίδευση του λαού

Η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ευρύτερη περιοχή χρησιμοποιείται από διάφορες μεριές, με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την παγίδευση του λαού σε ψεύτικα διλήμματα, υπογράμμισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση του Κόμματος στο Αιγάλεω. Και συμπλήρωσε: Ο ελληνικός λαός έχει στην πραγματικότητα να διαλέξει ανάμεσα στην προσαρμογή και την υποταγή στην ιμπεριαλιστική "νέα τάξη πραγμάτων" και την αντίσταση στον ιμπεριαλισμό


ΣΕΛ.  3

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΨΕΥΤΟΕΛΙΓΜΟΙ
για να προλάβουν αντιδράσεις!

Αλλαγές... στο νομοσχέδιο εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, αλλά τίποτε στην ουσία δεν αλλάζει, αφού προβλέπεται η κατάργηση του οχτάωρου με τη... σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων (!), σε ένα τοπίο πλήρους εργοδοτικής ασυδοσίας και εκτεταμένης ανεργίας

Με έναν ψευτοελιγμό επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση να παγιδεύσει τις αναμενόμενες θυελλώδεις αντιδράσεις στο νομοθετικό τερατούργημα, το οποίο παρουσιάζει επισήμως αύριο και με το οποίο επιχειρεί: Να καταργήσει το οχτάωρο. Να γενικεύσει τη μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο. Να υπονομεύσει, σε βαθμό κατάργησης, τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μέσω των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης. Να ισοπεδώσει, μ' άλλα λόγια, τα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Ετσι, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τους κύριους στόχους του νομοσχεδίου και επίδειξης διαλλακτικού προσωπείου, ο υπουργός Εργασίας εμφανίζει σαν υποχώρηση, από τη μεριά της κυβέρνησης, την απόσυρση μιας διάταξης για τη "διευθέτηση του χρόνου εργασίας", που όμως, στην πραγματικότητα, δεν αλλάζει σε τίποτα την ουσία, αφού προβλέπει την κατάργηση του οχτάωρου με "τη σύμφωνη γνώμη"... των εργαζομένων! Πρόκειται για μια απάτη ολκής, αφού είναι γνωστό σε όλους κάτω από ποιες συνθήκες μπορεί να αποσπάται η "σύμφωνη γνώμη", σε ένα τοπίο πλήρους εργοδοτικής ασυδοσίας και εκτεταμένης ανεργίας. Παρ' όλα αυτά, η "γαλαζοπράσινη" πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έσπευσε να χαιρετίσει τον κυβερνητικό ψευτοελιγμό!


ΣΕΛ.  21

ΟΣΕ
Αύριο η 24ωρη πανελλαδική - πανσιδηροδρομική απεργία

Με καθολική συμμετοχή συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΣΕ, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για τη συρρίκνωση και το ξεπούλημα των ελληνικών σιδηροδρόμων και την ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων.

Χτες οι απεργοί της Αθήνας έκαναν συμβολική κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του Οργανισμού, απ' όπου και η φωτογραφία. Σήμερα γίνονται τρεις στάσεις εργασίας και αύριο η 24ωρη πανσιδηροδρομική - πανελλαδική απεργία, με συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Λάρισα.


ΣΕΛ.  23



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ