Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Ατολμη" η κυβέρνηση στα εργασιακά!

Συμφωνία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και στις τακτικές ώστε να προχωρήσει η ένταξη στην ΟΝΕ, ζητά ο Μ. Εβερτ

Πιέσεις στην κυβέρνηση για να προχωρήσει χωρίς... υποχωρήσεις στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων ασκεί η ηγεσία της ΝΔ, η οποία, ταυτόχρονα, τάσσεται υπέρ της "ελαστικοποίησής" τους.

Στη χτεσινή σύσκεψη των τομεαρχών υπό τον Κ. Καραμανλή, ασκήθηκε έντονη κριτική στην κυβέρνηση γιατί... "άλλαξε στάση" στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις και υπαναχωρεί, επιχειρώντας να σφυγμομετρήσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Η κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, "δεν επέδειξε την απαιτούμενη τόλμη, υπαναχωρεί σημαντικά, χωρίς να εξηγήσει ποια θα ήταν τα οφέλη από την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, κατά πόσο η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων είναι αναγκαία" (! ).

Αναφερόμενος στη θέση της ΝΔ, ο εκπρόσωπος είπε ότι πάγια θέση της είναι "να επαναπροσδιοριστεί όλο το πλέγμα των εργασιακών σχέσεων, διότι αυτή είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας". Απέφυγε όμως επίμονα να εξειδικεύσει τη γενικόλογη αυτή θέση, αν και ο Κ. Καραμανλής έχει επανειλημμένα ζητήσει την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, προφανώς για να μην αναλάβει το πολιτικό κόστος πριν από την κυβέρνηση, από την οποία περιμένει να παρουσιάσει πρώτη το νομοσχέδιο.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και τα θέματα για το "Ξυστό" και το "προκαθορισμένο στοίχημα", χωρίς ωστόσο να γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Απαντώντας στην ερώτηση πώς αντιμετωπίζει η ηγεσία της ΝΔ την πρόταση του Μ. Εβερτ για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αντιμετωπιστεί το "έλλειμμα κοινωνικής συνοχής", ο εκπρόσωπος είπε ότι η πρόταση είναι στη σωστή κατεύθυνση και χρήσιμη! Ο ίδιος ο Μ. Εβερτ επανήλθε χτες κάνοντας πιο συγκεκριμένη την πρότασή του. Μιλώντας στον"Πλάνετ" είπε: "όταν λέμε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι είμαστε σύμφωνοι για την ΟΝΕ, εφόσον συμφωνούμε στις βασικές επιλογές να καθίσουμε και να δούμε πώς θα συμφωνήσουμε και στις τακτικές έτσι ώστε να καταλάβει όλη η ελληνική κοινωνία ότι υπάρχει απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του τόπου να εκσυγχρονίσει τον τόπο"!

  • Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε τη χτεσινή σύσκεψη των τομεαρχών για να ανακοινώσει στην αρχή της συνεδρίασης, παρουσία των καναλιών, την ημερομηνία του γάμου του, όπως και της Ντ. Μπακογιάννη, τον επόμενο μήνα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ