Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συστρατεύεται για να περάσουν τα μέτρα

Διά της πλαγίας, ζητάει να καταβληθεί μέχρι δεκάρας και το νέο χαράτσι στα ακίνητα

Αναφανδόν στήριξη στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ και επιχειρεί ταυτόχρονα να δείξει ότι δεν ταυτίζεται πλήρως με την κυβέρνηση, πυκνώνοντας τα άσφαιρα φραστικά πυρά και τις δημαγωγικές κορώνες. Η ηγεσία της ΝΔ επικεντρώνει τα πυρά της στα «ψέματα», την «αναξιοπιστία» και την «αναποτελεσματικότητα» της κυβέρνησης, στην πράξη όμως συστρατεύεται αποφασιστικά για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα. Στο πλαίσιο αυτό πλειοδοτεί υπέρ της υλοποίησης μέχρι τέλους της νέας φοροληστείας του λαού, αλλά και της εργασιακής εφεδρείας και των μαζικών απολύσεων στο δημόσιο.

Συγκεκριμένα, περισσεύουν οι σκληροί χαρακτηρισμοί για το νέο χαράτσι στα ακίνητα, αλλά την ίδια στιγμή θεωρεί αυτονόητο και δεδομένο ότι πρέπει να πληρωθεί από το λαό, αποκηρύσσοντας μετά βδελυγμίας κάθε σκέψη για οργανωμένη άρνηση πληρωμής. Σε δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών Γ. Βρούτση, το νέο χαράτσι στα ακίνητα χαρακτηρίζεται «μνημείο βαρβαρότητας, αναποτελεσματικότητας και αναξιοπιστίας», αναδεικνύοντας ως κυρίαρχο ζήτημα «τα ψέματα του Βενιζέλου» ή το γεγονός ότι «επιβάλλεται ακόμη και στις πιο ευπαθείς ομάδες, σε πολίτες χωρίς εισοδήματα, σε άτομα με αναπηρία, σε ανέργους». Στο διά ταύτα όμως, η ηγεσία της ΝΔ καλεί το λαό να πειθαρχήσει και να πληρώσει αγόγγυστα το χαράτσι.

Ακριβώς την ίδια στάση τηρεί και απέναντι στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας και των μαζικών απολύσεων στο δημόσιο. Αν και ψευδώς επικαλείται ότι η δική της πρόταση δεν προέβλεπε απολύσεις εργαζομένων, ωστόσο δεν αντιτάσσεται σε καμία περίπτωση στην υλοποίηση του βάρβαρου μέτρου. Οι ψηφοθηρικού χαρακτήρα διαφωνίες που προβάλλει αφορούν τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν οι εργαζόμενοι που θα υπαχθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, καθώς και το «αλαλούμ» στις κινήσεις της κυβέρνησης.

«Κυβερνητικό αλαλούμ αποκαλύπτουν οι λίστες των φορέων που τίθενται σε καθεστώς εφεδρείας. Ανάμεσα στα άλλα, περιλαμβάνουν φορείς που, είτε δεν είναι δημόσιοι, αλλά σωματεία, είτε δεν υπάρχουν καθόλου», διαπιστώνουν σε κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Χρ. Σταικούρας και Χρ. Ζώης, απαριθμώντας ορισμένα παραδείγματα στην κατεύθυνση αυτή, ενθαρρύνοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή του. Εξάλλου, όπως παραδέχθηκε ο τομεάρχης Εργασίας Ν. Νικολόπουλος, η πρόταση που είχε καταθέσει η ΝΔ είχε ως στόχο «τη μείωση του εργασιακού κόστους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ