Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληθωρική προσωπικότητα

Τα πολιτικά μνημόσυνα δεν είναι προκαταβολή ιστορικής κρίσης, ούτε αφορμή για να ταχτοποιήσουν τους λογαριασμούς τους οι ζωντανοί, είπε στη δική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος.

Είπε ότι το πολιτικό μνημόσυνο του Α. Παπανδρέου πρέπει να αποτελέσει αφορμή εκτίμησης της πορείας της χώρας όλα αυτά τα χρόνια και όχι να γίνει θέαμα για εξωραϊσμό "ζωντανών και πεθαμένων". Πρέπει, είπε, να εκτιμήσουμε τι έγινε τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς ιστορικοί κύκλοι έμειναν ανολοκλήρωτοι και αγώνες και θυσίες αδικαίωτοι.

Χαρακτήρισε τον Α. Παπανδρέου πληθωρική προσωπικότητα που επηρέασε τα πολιτικά πράγματα και έδωσε στα γεγονότα το νόημα που ήθελε ο ίδιος. Είπε ότι είχε αντιφάσεις στην πολιτική του, διαμόρφωσε συγκρούσεις και πλάνες, αλλά, κατά τον Ν. Κωνσταντόπουλο, συνέβαλε στην εμπέδωση της "δημοκρατικής εναλλαγής". Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Α. Παπανδρέου θεμελίωσε το κράτος δικαίου, παρόλο που είπε ότι το έργο του έμεινε μετέωρο και στη μέση του δρόμου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, είπε ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ δεν υπερέβη τα όρια της εποχής του, συνέβαλλε στη "μονοκομματική αυτοδυναμία", ενώ τον κατηγόρησε για αδυναμία προσαρμογής στην "ευρωπαϊκή πορεία" της χώρας. Ενα προβληματικό στοιχείο, είπε ο Ν. Κωνσταντόπουλος, ήταν οι σχέσεις του με την Αριστερά, καθώς ποτέ δεν αποδέχτηκε την "ισότιμη συνεργασία" αλλά επιθυμούσε μία "ετεροβαρή σχέση".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ