Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διώκονται οι... άγνωστοι τραμπούκοι

Δεν προκύπτουν συγκεκριμένοι δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή,ο οποίος νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου, από προανακριτική δικογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Κυψέλης! Στη δικογραφία δε "φωτογραφίζονται" συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά μόνο πολιτικός χώρος που οδηγεί στα εθνικιστικά και φασιστικά στοιχεία της "Χρυσής Αυγής".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προανακριτική δικογραφία βγάζει "λάδι" τους αστυνομικούς, καθώς αποφαίνεται ότι δεν υπήρχε παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο που έγινε η δολοφονική επίθεση κατά του Δ. Κουσουρή και των δύο άλλων συντρόφων του, πράγμα που ισχυρίζονται οι συγγενείς του άτυχου φοιτητή.

Στο μεταξύ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χρ. Μαρκογιαννάκης άσκησε χτες ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τρία κακουργήματα, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από κοινού, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία. Παράλληλα, ο εισαγγελέας ανέθεσε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος καλείται πλέον να αποδώσει τις κατηγορίες σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο φοιτητής Δ. Κουσουρής μαζί με δύο φίλους του χτυπήθηκε βάναυσα από "χρυσαυγίτες" απέναντι από τα δικαστήρια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από την προανακριτική δικογραφία. Από την περιγραφή των παθόντων προκύπτει ότι οι δράστες δεν έκαναν διάκριση, αλλά κατάφεραν χτυπήματα με μεγάλη αναλγησία και αποφασιστικότητα. Επίσης, τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ξύλινα ρόπαλα και από τα σημεία που καταφέρθηκαν τα χτυπήματα, σύμφωνα με την προανακριτική δικογραφία, προκύπτει ότι οι δράστες είχαν "ανθρωποκτόνο διάθεση".

  • Με επιστολή του από το Ιατρικό Κέντρο όπου νοσηλεύεται, ο Δημήτρης Κουσουρής ευχαριστεί όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν και επισημαίνει: "Μέρα με τη μέρα έρχομαι ξανά σε θέση να συμβάλω αποφασιστικά, όχι μονάχα στην παραδειγματική υπόδειξη και τιμωρία των υποκειμένων που επιχείρησαν για άλλη μια φορά να βγουν απ' το βρώμικο λάκκο τους με τραμπούκικες πρακτικές, αλλά και στο σπάσιμο του κλίματος συνολικής πολιτικής τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση".

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ