Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΧΤΙΔΑΣ ΚΟΘ
Να ενισχύσουμε τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά των ΚΟΒ

"Οταν η δουλιά μας σχεδιάζεται σωστά, όταν υπάρχει δημιουργικός έλεγχος και επιμονή, τότε μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα και σε χώρους που οι εργαζόμενοι δε γνωρίζουν τι θα πει κινητοποίηση, σε χώρους όπου ο κίνδυνος της απόλυσης είναι καθημερινός, η διάσπαση σε υπαλλήλους και εργάτες είναι δεδομένη, μέσα από το ξεχωριστό μισθολόγιο και την ομαδοποίησή τους ανάλογα με την καταγωγή τους".

Τα παραπάνω τονίζει η εισήγηση στη Συνδιάσκεψη της Εργατικής Αχτίδας της ΚΟΘ του ΚΚΕ και προστίθεται ότι όλα αυτά τα έδειξε καθαρά η μεγαλειώδης κινητοποίηση των καπνεργατριών της ΑΤΙΚ & ΓΚΡΕΪΤ. Σημειώνονται ακόμη στην εισήγηση οι αγώνες που έγιναν σε άλλα εργοστάσια (ΒΑΛΚΑΝ, ΑΓΝΟ, ΔΕΔΕΟΓΛΟΥ, ΤΙΤΑΝ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ), ενώ υπογραμμίζεται και η σημαντική άνοδος που πραγματοποίησαν οι ταξικές δυνάμεις στις αρχαιρεσίες πολλών σωματείων.

Τόσο στην εισήγηση όσο και από στις ομιλίες των αντιπροσώπων τονίστηκε ότι, όπου υπήρχε σχέδιο και συλλογική δουλιά, υπήρχε και ενίσχυση των αγώνων και ότι αναγκαιότητα και άμεσο καθήκον αποτελεί η οικοδόμηση του Κόμματος στην εργατική τάξη και η ενίσχυση των Κομματικών Οργανώσεων με τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά. Επίσης, εκτιμήθηκε ότι η διεύρυνση της δουλιάς στα πρωτοβάθμια σωματεία και η ανάπτυξη διαφόρων μορφών συντονισμού και συσπείρωσης των αγώνων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στη δράση των κομμουνιστών εργαζομένων.

Απ' τα βασικότερα καθήκοντα της επόμενης περιόδου, τονίζεται στην εισήγηση, είναι "να ανοίξουμε σταθερά και μόνιμα δρόμους επικοινωνίας με χώρους δουλιάς όπου είναι αδύνατη η κομματική παρέμβαση ή υπάρχει έλλειψη οποιασδήποτε πρόσβασης, χώρους όπου η εργοδοτική τρομοκρατία είναι έντονη. Η καμπάνια για τα 80χρονα, η άνοδος των αγώνων και η λαίλαπα που έχουμε απέναντί μας δημιουργούν καλές προϋποθέσεις για μια σχεδιασμένη, μαχητική και ουσιαστική εξόρμηση της Οργάνωσης".

"O αγώνας πρέπει να αποκτήσει πολύ πιο επιθετικό χαρακτήρα και ως προς το περιεχόμενο και ως προς τις πρωτοβουλίες για την καλύτερη οργάνωση. Μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τα όργανα, τόσο στα δευτεροβάθμια, όσο και στα πρωτοβάθμια, με πλατιά ενωτική διάθεση και προσανατολισμό και δίχως εξαιρέσεις μέσα στους εργαζόμενους", αναφέρεται στην εισήγηση και προστίθεται ότι θα πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα συντονισμού κοινής δράσης εργατοϋπαλληλικών σωματείων και συντονιστικών επιτροπών αγώνα αγροτών.

Επίσης στόχος της Οργάνωσης, προστίθεται, θα πρέπει να είναι η ουσιαστική ενεργοποίησή της σε ό,τι αφορά τη δράση των Κινήσεων που λειτουργούν στο κέντρο και στους περιφερειακούς δήμους και στη ΝΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ