Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαρκές και έμπρακτο ενδιαφέρον

Η "Αγωνιστική Συνεργασία" δεν έμεινε, τα χρόνια που μεσολάβησαν, στα λόγια. Σε αντίθεση με το Δήμο της Αθήνας αλλά και τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου - που είχαν κάθε φορά πολλά να πουν αλλά όταν ερχόταν η ώρα για έργα απουσίαζαν - οι παρεμβάσεις της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" δε σταμάτησαν καθόλου, ούτε για τα μεγάλα, ούτε για τα μικρά προβλήματα.

Αρκεί να αναφέρουμε την πρωτοβουλία της παράταξης, που ανέπτυξε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Λεων. Αυδής,για τη σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής που θα ασχολείται με τη μειονότητα και τα προβλήματά της. Η διαπαραταξιακή συστάθηκε με ομόφωνη απόφαση και τα συνήθη κολακευτικά λόγια της παράταξης του δημάρχου για τη σημαντική πρωτοβουλία του Λ. Αυδή. Στην πράξη όμως η λειτουργία της ακυρώθηκε με ευθύνη της διοίκησης του δήμου, των ίδιων, δηλαδή, ανθρώπων που έκριναν τη σύστασή της καθοριστικής σημασίας. Στην πορεία, σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, όπως αποδείχτηκε, η πλειοψηφία διεύρυνε το αντικείμενό της - περιέλαβε τους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγες - αλλά την ίδια στιγμή δεν της εξασφάλισε καν γραμματειακή υποστήριξη. Η επιτροπή υπέδειξε παρ' όλα αυτά κάποια μέτρα, αλλά κι αυτά έμειναν στα χαρτιά. Στη συνέχεια αδράνησε. Η "Αγωνιστική Συνεργασία" εξετάζει μετά από αυτά το ενδεχόμενο παραίτησής της από τη διαπαραταξιακή και καταγγελίας της αδράνειάς της.

Παράλληλα, όλο αυτό τον καιρό η "Αγωνιστική Συνεργασία" συμπαραστάθηκε στη μειονότητα για την απόκρουση ρατσιστικών εκδηλώσεων - όπως οι επιθέσεις της "Χρυσής Αυγής" - αλλά και ρατσιστικών συμπεριφορών. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση άδειας καφενείου που είχε έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο με αρνητική εισήγηση από το διαμερισματικό συμβούλιο, χωρίς αιτιολογία, απλώς γιατί ο άνθρωπος που τη ζητούσε ήταν μουσουλμάνος! Μετά την παρέμβαση του Λ. Αυδή, ο οποίος αποκάλυψε τη ρατσιστική αφετηρία της πρότασης του διαμερίσματος να μη δοθεί άδεια, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να τη χορηγήσει.

Η "Αγωνιστική Συνεργασία" ζήτησε επίσης να προσλαμβάνεται κάποιο ποσοστό μουσουλμάνων για τις εργασίες του δήμου. Η πρότασή της όμως αποκρούστηκε από το δήμο με την επίκληση νομικών εμποδίων. Το θέμα έφτασε και στη Βουλή με Ερώτηση του ΚΚΕ, χωρίς αποτέλεσμα και πάλι.

Επιπλέον, η "Αγωνιστική Συνεργασία" έκανε παρεμβάσεις για να παραχωρηθούν χώροι στους μουσουλμάνους για πολιτιστικές - κυρίως θρησκευτικές - εκδηλώσεις αλλά και για κοινωνικές εκδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ