Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβληματισμένοι οι γιατροί του "Ωνάσειου"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ) με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας, Κ. Γείτονα, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για το έλλειμμα του ΩΚΚ που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες απ' τη διοίκησή του. Το έλλειμμα, σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, ανέρχεται σε 2 - 2,5 δισ. δραχμές ετησίως, ενώ η κρατική επιχορήγηση το 1997 και 1998 ήταν 1,7 δισ. δραχμές.

Η Ενωση των γιατρών του ΩΚΚ επισημαίνει ότι υπάρχει συνεχώς διογκούμενη δυσαρέσκεια και δυσαρμονία στην επικοινωνία του ΩΚΚ με τη συντριπτική πλειοψηφία γιατρών και άλλων εργαζομένων. Το ΩΚΚ, σημειώνει η Ενωση των γιατρών είναι κοινωφελές ίδρυμα εκ δωρεάς προερχόμενο και βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία του υπουργού Υγείας, ο οποίος δύναται οποτεδήποτε να διατάξει έκτακτο έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης του Κέντρου. Η ακριβής σύνθεση του ελλείμματος του ΩΚΚ, συνεχίζουν οι γιατροί, παραμένει σε εμάς άγνωστη, ενώ ταυτόχρονα διαχέεται στην κοινή γνώμη η άποψη ότι οι γιατροί του κέντρου φέρουν σοβαρή ευθύνη για το συγκεκριμένο έλλειμμα.

Η Ενωση σημειώνει τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους γιατρούς της αυτής ιεραρχικής βαθμίδας αλλά διαφορετικών ειδικοτήτων, όπως και μεταξύ των διευθυντών καρδιοχειρουργών και των λοιπών μελών των καρδιοχειρουργικών ομάδων. Και το υπόμνημα των γιατρών καταλήγει: "Φαίνεται, κ. υπουργέ, είστε πεπεισμένος για την ορθότητα της οικονομικής διαχείρισης του Κέντρου, εφόσον δεν έχετε, παρ' όλα αυτά, διατάξει έκτακτο έλεγχο, αποδεχόμενος τον τακτικό έλεγχο των ορκωτών λογιστών που διορίζει η διοίκηση του ΩΚΚ. Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, το θέμα πρέπει να θεωρείται λήξαν, η επιχορήγηση του ελλείμματος να καλυφθεί άμεσα από το δημόσιο προϋπολογισμό και να επιτραπεί η αρμονική συνεργασία διοίκησης, ιατρών, επιστημόνων και λοιπών εργαζομένων προς όφελος της κοινωφελούς ιατρικής του ΩΚΚ".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ