Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κοινή δράση με τη "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση"

Η "Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης" θα αγωνιστεί από κοινού με τη "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση", προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα της πόλης και να προχωρήσει η λύση τους. Αυτό εκφράστηκε από τους εκπροσώπους της Κίνησης στην προχτεσινή εκδήλωση που οργανώθηκε από τη ΔΑΚ με θέμα το αναπτυξιακό μοντέλο της Θεσσαλονίκης.

"Είμαι αισιόδοξος όσον αφορά τη δυναμικότητα, το ρεύμα που θα δημιουργήσει η ΔΑΚ. Πιστεύω ότι όταν μία Κίνηση χαρακτηρίζεται από την αγνότητά της και τη λαϊκότητά της, πάντα έχει προοπτικές στο άμεσο μέλλον", δήλωσε στο "Ρ" ο Κώστας Δρούτσας,αντιπρόεδρος της "Κίνησης Πολιτών" και πρόεδρος του ΙΝΚΑ. Επίσης, ο πρόεδρος της "Κίνησης Πολιτών" Γιάννης Ζαχάρωφ, μιλώντας στην εκδήλωση, υπογράμμισε:

"Εμείς είμαστε που πάσχουμε από ανεργία, εμείς είμαστε που έχουμε δει την πόλη μας να ασχημαίνει, εμείς είμαστε που έχουμε υποστεί διώξεις και που έχουμε δεχτεί την ασχήμια που είναι και αισθητική και κοινωνική έννοια. Αυτή, λοιπόν, την κατάσταση θα πρέπει να την ανατρέψουμε, για να δούμε κάτι καλύτερο. Θα πρέπει να διεκδικηθεί η πόλη από μας".

Στην τοποθέτησή του, ο Κ. Δρούζας σημείωσε τα παρακάτω: "To θέμα είναι πρωτόγνωρο σε μία Δημοτική Κίνηση να συζητούνται θέματα ανεργίας και πολύ σωστά υποστηρίζεται από τη ΔΑΚ ότι πρωταρχικός ρόλος μιας Δημοτικής Κίνησης είναι αυτός. Η ΤΑ πλέον θα πρέπει να πάρει τις τύχες των πολιτών της στα χέρια της. Μπορεί να μην έχει τα μέσα μια δημοτική παράταξη, αλλά αν έχει τον κόσμο και έχει τη συσπείρωση της κοινωνίας, δηλ. των ενεργών πολιτών, μπορεί να κάνει τη λεγόμενη "επανάσταση". Να δημιουργήσει το πολιτικό κόστος στους κυβερνώντες να τα αναλογιστούν και να σκύψουν στα προβλήματα της πόλης, καθώς και να επιτρέψουν στην κοινωνία της πόλης να χαράξει όλα εκείνα που είναι απαραίτητα για να δώσει δουλιά στους πολίτες, όπως να δώσει και τη θέση που αξίζει στην πόλη. Στις δημοτικές εκλογές θα πρέπει να πάρει τη θέση της η πολιτική, να τελειώσουν οι πολιτευόμενοι, να τελειώσουν οι δοτοί περιφερόμενοι μάγοι".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ