Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΟΧΙ στο διαγωνισμό της ντροπής

Σε επαγρύπνηση για να μη γίνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ καλεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Εξω από τα κτίρια όπου θα γίνονται οι αιτήσεις για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ θα βρεθούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να ενημερώσουν για τις επιπτώσεις του Νόμου 2525 στην παιδεία και ειδικότερα της κατάργησης της επετηρίδας διορισμών. Σήμερα, Μ. Τετάρτη, εν μέσω διακοπών, κατά την πάγια τακτική της κυβέρνησης, ξεκινά η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό, που προγραμματίζεται για τις 12 Ιούνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα σε επαγρύπνηση, ώστε να μη γίνει ο διαγωνισμός - παρωδία. Καλεί επίσης το ευρύτερο συνδικαλιστικό κίνημα να σταθεί στο πλευρό των εκπαιδευτικών και τα ΔΣ των ΕΛΜΕ και τους αδιόριστους να προχωρήσουν άμεσα στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, των μαθητών και των γονέων.

"Ο διαγωνισμός όχι μόνο δε σημαίνει το τέλος της "αδιοριστίας" για τον εκπαιδευτικό, αλλά αντίθετα επικυρώνει, θεσμοθετεί και συμβολίζει τη μονιμότητα αυτής της αδιοριστίας, σημαίνει τη συνεχιζόμενη ανεργία και εργασιακή ανασφάλεια όλων των πτυχιούχων", τονίζει σε σχετική ανακοίνωση το ΔΣ της ΟΛΜΕ και παραπέμπει στις αποφάσεις που ήδη έχουν λάβει γενικές συνελεύσεις ΕΛΜΕ για μη συμμετοχή ως επιτηρητές ή αξιολογητές στο διαγωνισμό, καθώς και την ανάλογη απόφαση των πανεπιστημιακών.

"Η ΟΛΜΕ και ευρύτερα η εκπαιδευτική κοινότητα υπεράσπισε με σκληρούς αγώνες την επετηρίδα, την υπερασπίζει και τώρα ως το μόνο αξιόπιστο και φερέγγυο σύστημα διορισμών, ως το σύστημα που διασφαλίζει διαφάνεια, αξιοπρέπεια και σταθερό εργασιακό καθεστώς για τους εκπαιδευτικούς ως το σύστημα που δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για μαζικούς διορισμούς", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τι προβλέπει το νέο σύστημα διορισμών

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο 2525, από το 1998 μέχρι και το 2002 οι διορισμοί θα γίνονται κατά ένα ποσοστό από τους εγγεγραμμένους στις επετηρίδες και κατά ένα ποσοστό από τους πίνακες επιτυχόντων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Τα ποσοστά διορισμού από κάθε κατηγορία, δηλαδή από εγγεγραμμένους στις επετηρίδες και από επιτυχόντες στο διαγωνισμό, ορίζονται ως εξής: Το 1998 80% από την επετηρίδα και 20% από διαγωνισμό, το 1999 60% από την επετηρίδα και 40% από διαγωνισμό, το 2000 40% από την επετηρίδα και 60% από διαγωνισμό, το 2001 20% από την επετηρίδα και 80% από διαγωνισμό και το 2002 10% από την επετηρίδα και 90% από διαγωνισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ