Σάββατο 28 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δύο χρόνια πριν...

Προφητική για την κυβερνητική αδιαφορία και ανικανότητα αποδείχτηκε η ανακοίνωση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Δυτικής Αττικής" (ΝΑΣ) με αφορμή τις πλημμύρες του Γενάρη του 1996. Δύο χρόνια μετά η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή παραμένει η ίδια και τα αποτελέσματα ήταν για άλλη μια φορά τραγικά.

Τότε λοιπόν, η ΝΑΣ τόνιζε: "Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ολόκληρου του νομού Αττικής με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης και ιεράρχησης των έργων (γιατί αποσπασματικά δε λύνουν το πρόβλημα). Απορρίπτουμε την επιβολή τέλους ανταποδοτικότητας που ζήτησε από τους δημάρχους ο κ. Λαλιώτης.

- Να δοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Νομαρχία, Δήμους, Κοινότητες) αρμοδιότητες πόροι και ο αναγκαίος τεχνικός εξοπλισμός για την αντιμετώπιση των πλημμυρών και όχι να τη σπρώχνουμε στους ιδιώτες.

- Να δημιουργηθεί ένα όργανο που θα συντονίζει τη Νομαρχία με τους Δήμους και Κοινότητες της περιοχής, να παίρνει αποφάσεις βάσει συγκεκριμένου σχεδίου δράσης, γιατί οι ατομικές προσπάθειες των εργαζομένων στους διάφορους οργανισμούς αποδείχτηκε πως δεν είναι αποτελεσματικές.

Οσο δεν εφαρμόζονται τα παραπάνω, όσο συνεχίζεται η πολιτική οι δημόσιες επενδύσεις να κατευθύνονται σε έργα που επιβάλλονται και εξυπηρετούν τα σχέδια της ΕΕ και των πολυεθνικών και όχι τις πραγματικές ανάγκες του λαού, οι καταστροφές θα επαναλαμβάνονται.

Είναι φανερό ότι μόνο η αγωνιστική ετοιμότητα και οργανωμένη δράση όλων των κατοίκων, θα επιβάλουν μια άλλη πορεία.

Είναι χρέος των μαζικών φορέων, των κατοίκων, εργαζομένων, της ΤΑ να αναλάβουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες και δράση για να γίνει πραγματικότητα η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής μας, αλλά και ολόκληρου του νομού.

Εμείς σαν ΝΑΣ σε μια τέτοια πορεία αντίστασης και πάλης για την αντιμετώπιση των καυτών προβλημάτων της περιοχής μας, θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις".

Δύο χρόνια μετά γίνεται ακόμα πιο καθαρό πως μόνο η κινητοποίηση των ίδιων των κατοίκων μπορεί να επιβάλει ουσιαστικές λύσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατεπείγουσα ανάγκη η λήψη μέτρων προστασίας από τις πλημμύρες για την Κινέτα(2020-08-05 00:00:00.0)
Υπάρχουν ευθύνες και είναι διαχρονικές(2006-10-13 00:00:00.0)
«Να έρθουν οι λαϊκές ανάγκες στο προσκήνιο»(2006-10-12 00:00:00.0)
«Πνιγόμαστε κάθε τρεις και λίγο...»(2004-11-09 00:00:00.0)
Με υποσχέσεις αντιμετωπίζει τις τεράστιες καταστροφές η κυβέρνηση(2003-02-15 00:00:00.0)
Αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς(1998-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ